Aliaga'da Çoraklar OSB Jandarma Karakolu'nun Açilisi Yapildi

Aliaga Kimya Ihtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde yapimi tamamlanan Çoraklar Jandarma Karakol Komutanligi’nin açilisi yapildi.

Aliaga'da Çoraklar OSB Jandarma Karakolu'nun Açilisi Yapildi
Açilis programina Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger’in yani sira Izmir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutani Tugamiral Serkan Tezel, Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Limanlardan Sorumlu Il Emniyet Müdür Yardimcisi Alper Tugbay, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Imir, Aliaga Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, ALOSBI Yönetim Kurulu Baskani Haluk Tezcan, gaziler, sehit yakinlari, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sanayiciler ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Aliaga’nin bölgede yükselen bir deger oldugunu ifade eden Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, “Çoraklar ALOSBI Jandarma Karakol Komutanligi Türkiye’de örnek sayilabilecek bir yapiya sahip. Karakolda toplam 33 personel görev yapacak. Tarihi san ve serefle dolu Jandarma teskilatimiza böyle bir karakol kazandirmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

. Hayirsever vatandaslar tarafindan yaptirilan karakolun Izmir’e kazandirilan 58’inci karakol oldugunu belirten Izmir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Hilmi Atabay, “Karakolumuz bölgede 202 isletmeye, üç mahalleye ve yapimi tamamlandiginda Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’ne hizmet verecek. Karakolumuz, Izmir’imize, Aliagamiza ve sanayi bölgemize hayirli olsun” dedi.



Vali Kösger: “Izmir’in Yükselen Yildizi Aliaga’dir"

Aliaga’nin kuzey Izmir’in parlayan yildizi oldugunu vurgulayan Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, “Karakolun yapiminda emegi geçen herkese devletim ve Milletim adina tesekkür ediyorum. Devletimiz son dönemde iyice artan kudretiyle gücünü sergiliyor. Devletimizin her seyi yapmaya gücü var. Ancak her zaman devlet millet el ele diyoruz. Bu topraklarda var olmanin kilidi bu. Karakol gayet güzel olmus. Aliaga merkeze 20 dakikalik bir mesafede yer aliyor. Aliaga’nin gelecegi çok parlak. Izmir’in yükselen yildizi Aliaga’dir. Aliaga çok daha gelisecek. Buraya yeni sanayi bölgeleri de ilave edilecek. Liman hizli bir sekilde gelisiyor. Karakolun bölgenin asayisine, huzur içinde üretim yapilmasina katki saglamasini temenni ediyorum” dedi.

Karakol binasi, yapilan konusmalarin ardindan hizmete açildi. Açilis sonrasinda Jandarma bünyesinde egitilen asayis köpeklerinin görevlerine yönelik olarak gerçeklestirdigi gösteriler programa renk katti.
Kaynak: İHA