Thomas-Greenfield Açiklamasi 'Yil 2022, Imparatorluklar, Sömürgeler Ve SSCB Dönemine Geri Dönmüyoruz'

- ABD’nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, "Rusya Devlet Baskani Putin, pazartesi günü 100 yil öncesindeki imparatorluklar zamanina geri dönme niyetinin en açik göstergesini verdi” ifadelerini kullanarak, “ABD bunu kesin olarak reddetti. Yil 2022, imparatorluklar, sömürgeler ve SSCB dönemine geri dönmüyoruz" dedi.

Thomas-Greenfield Açiklamasi 'Yil 2022, Imparatorluklar, Sömürgeler Ve SSCB Dönemine Geri Dönmüyoruz'
ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, New York’ta BM Genel Kurulu’na Rusya - Ukrayna krizine yönelik açilamada bulundu. Thomas-Greenfield yaptigi açiklamada, isgalin yeni bir mülteci krizi meydana getirebilecegine yönelik uyarida bulunarak, Rusya’nin Ukrayna’yi isgal etmesinin her iki ülke ve küresel toplum için büyük sonuçlari olacagini ifade etti.

Thomas-Greenfield, "Rusya bu yolda devam ederse, tahminlerimize göre 5 milyona yakin insanin yerinden olacagi yeni bir mülteci krizini meydana getirecek" dedi.



“BURADA ORTA YOL YOK, SALDIRGAN OLAN RUSYA”

Thomas-Greenfield, "Dünya bu mücadelenin tarihinde bir dönüm noktasinda duruyor. Rusya’nin eylemleri, yalnizca hakkinda uyarida bulundugumuz seyleri dogruluyor. Burada orta yol yok, saldirgan olan Rusya. Her iki tarafi da gerilimi düsürmeye çagirmak sadece Rusya’ya bagli" ifadelerini kullandi.

"RUSYA HERKESI TEHDIT EDIYOR"

Thomas-Greenfield, "Rusya’nin saldirganligi yalnizca Ukrayna’yi degil, tüm üye ülkeleri ve BM’yi tehdit ediyor" ifadelerini kullanarak, "Rusya Baskani Putin, pazartesi günü 100 yil öncesindeki imparatorluklar zamanina geri dönme niyetinin en açik göstergesini verdi. Rusya’nin komsularini yeniden sömürgelestirebilecegini ve Birlesmis Milletler’i gülünç duruma düsürmek için güç kullanacagi konusunda kararli oldugunu gösterdi" dedi.

Thomas-Greenfield ayrica, "ABD bunu kesin olarak reddetti. Yil 2022, imparatorluklar, sömürgeler ve SSCB dönemine geri dönmüyoruz" ifadelerini kullandi.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA