Rektör Çufali, TÜBITAK Bilim Fuarina Katildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, 4006 TÜBITAK Bilim Fuari’na katildi.

Rektör Çufali, TÜBITAK Bilim Fuarina Katildi
Zonguldak Fen Lisesinde 4006 TÜBITAK Bilim Fuari düzenlendi.

Fuara Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, okul yöneticileri, ögretmenler, ögrenciler, veliler ve davetliler katildi.

Fuarda sergilenen projelere iliskin ögrencilerden ve ögretmenlerinden detayli bilgi alan Rektör Prof. Dr. Çufali, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak akademik ve bilimsel anlamda düzenlenen her projenin yaninda oldugunu dile getirdi.

Fuar ziyaretine iliskin açiklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, "Bilim fuarlari, bilimin ve bilimsel çalismalarin yeni nesiller tarafindan benimsenmesini tesvik eder. Bilimin günlük hayatla iliskilendirilmesi, arastirma tekniklerinin, bilimsel raporlamanin ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayilarak genç bireylere kazandirilmasi, farkli gelisimsel ve bilissel seviyedeki her çocuga bilimsel proje yapma firsatinin sunulmasi ülkemizin gelecegi için önemlidir. TÜBITAK bu baglamda ögrencileri motive edici destekler veren kiymetli bir kurumdur. Proje yapan, yapilmasini motive eden bu süreçte emegi geçen herkesi tebrik ediyorum, tüm ögrencilere nitelikli projeler yapmalarini tavsiye ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA