IYI Parti Zonguldak Il Yöneticileri Partilerinden Istifa Etti

IYI Parti Zonguldak Il Teskilatinin çesitli kademelerinde görev yapan bazi isimler partilerinden istifa etti. IYI Parti’den istifa edecegini açiklayan Il Disiplin Kurulu Baskani Asim Tazegül istifalarin önümüzdeki günlerde yüzlerle ifade edilebilecegini söyledi.

IYI Parti Zonguldak Il Yöneticileri Partilerinden Istifa Etti


IYI Parti Zonguldak Il Disiplin Kurulu Baskani Asim Tazegül sosyal medya hesabindan partisine yönelik sert elestirilerde bulunarak istifa edecegini açikladi.

Su anda Covid-19 hastaligindan dolayi evden çikamadigini dile getiren Tazegül, istifasina daha önce partiden ihraç edilen ve son yerel seçimlerde CHP’den Kdz. Eregli Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Sertan Kuzu’nun Teskilatlardan sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Koray Aydin tarafindan yeniden partiye kabul edilmesini gerekçe gösterdi. Tazegül gazetecilere yaptigi açiklamada önümüzdeki hafta Zonguldak merkez ve diger ilçelerden 100’lerce kisinin de istifa edecegini vurguladi. Tazegül açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“Sertan Kuzu’nun partiye yeniden alinacagini duyduk. Biz de ’Bu kisi partiye alinacaksa biz istifa ederiz’ dedik. Bugünde rozet taktiklarina göre bizimde ayrilmamiz sart oldu. IYI Parti’yi Zonguldak’ta ben tek basima kurmadim. Giderken de tek basima gitmeyecegim herhalde. Ekibimle geldim, ekibimle de giderim. Suanda Siyasi Isler Baskanimiz Murat Keskin, Teskilat Baskanimiz Mehmet Likoglu, Il Disiplin Kurulu Üyesi Bayram Beceren ve Mustafa Biçkici istifalarini verdi. Eregli ve diger ilçelerdeki teskilatlardan da Pazartesi itibariyle istifalar gelecek. Ben kimseye istifa et demeyecegim. Istifa etmek isteyen eder. Zaten partiyi ben kurdum. Ben orada varim diye yüzlerce insan var. Eminim birkaç yüz kisi istifa edecektir. Pazartesi günü itibariyle 8 ilçeden de istifalar gelecek”

“Gaflet, dalalet ve ihanet içerisinde olanlarla yol yürümeyecegiz”

Tazegül sosyal medya hesabindan ise IYI Parti’ye yönelik daha sert ifadelerle açiklamada bulundu. Tazegül paylasiminda su ifadelere yer verdi:

“Biz bu yola inanarak çiktik. ‘Bir sey degisir, her sey degisir’ diyen bir vatan sevdalisina inandik. Derdi vatan, sevdasi millet olan insanlar olarak bir araya geldik. Bu yolda ihanete ugradik, hor görüldük, linç edildik. Karsilik beklemeden, hesap yapmadan, korkmadan mücadele ederek bu günlere geldik. Bu sevda ugruna degerli olan her seyimizi feda ettik ama vazgeçmedik. Biz digerleri gibi olmayacagiz dedik, vatanda millete ihanet etmeyecegiz dedik. Ihanet edenleri, bizi satanlari aramizda barindirmayacagiz dedik. Önce biz inandik, sonra bize inanan insanlar ile bu davayi bu günlere getirdik. Karsilik beklemedik, takdir istemedik. Bu parti vatan sevdalilarinin partisi olarak kuruldu. Inanan insanlar kurdu. Biz o insanlara bir söz verdik. Ihanet etmeyecegiz dedik. Ihanet içerisinde olmayacagiz dedik. Bu yola çiktigimiz ilk gün ne kadar samimi isek bu günde ayni samimiyetle söylemek isteriz ki bu parti amacindan sapmistir. ‘Asla yan yana olmayacagiz, yürüdükleri yolda yürümeyecegiz’ dedigimiz amaçlari çikar ve menfaat saglamak olan ser odaklarinin yuvasi haline gelmistir. Davamiza ve bize inanan insanlar bilmelidir ki; bizim için davamiz ve degerlerimiz degismedi, degismeyecektir. Iktidar yolunda gaflet, dalalet ve ihanet içerisinde olanlarla yol yürümeyecegiz. Baskalari gibi yarin karsiniza çikip ‘Kandirildik’ dememek için günahlarina ortak olmama adina serefli, namuslu, vatan sevdalisi arkadaslarimiz ile birlikte IYI Parti’den ayrildigimizi bildirmek istiyoruz.”
Kaynak: İHA