Çiftçiler, Hastaliklara Karsi Bilgilendirildi

Adiyaman’in Kahta ilçe Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan ilçede bulunan çiftçiler, hububat, baklagiller ve bahçelerde dönemsel olarak görülebilecek hastaliklarla ilgili bilgilendirildi.

Çiftçiler, Hastaliklara Karsi Bilgilendirildi
Kahta ilçe Ziraat Odasi Baskanligi, Adiyaman TAYDAK Il Temsilciligi ve BASF firmasinin ortakligiyla düzenlenen bilgilendirme toplantisina Kahta Tarim ve Orman Müdürlügü personelleri, Kahta ilçesinde faaliyet yürüten tarim danismanlari ve çiftçiler katildi.

Çiftçilerin ekmis ve dikmis oldugu ürünlerde iklim sartlarina bagli olarak farkli hastaliklarin görülebilecegi ve bu hastaliklarla izlenecek yol ve yöntemlerin üründe verim kalite ve saglikli gelisim saglanmasi gibi konular ele alindi.

BASF firmasinin teknik saha uzmanlari Ziraat Mühendisleri Hakan Ünal ve Emin Bayram tarafindan verilen bilgiler katilimcilar tarafindan ilgi gördü.

Hububat ürünlerinde görülebilecek kök çürüklügü, septorya ve sari pas hastaliklarin çikis sebebi bitkide olusturdugu olumsuzluklar ve bu olumsuzluklarin olmamasi için yapilacak uygulamalar, nohut ürününde hava sicakligi ve nem dengesizliginden kaynaklanan antraknoz hastaligin tanimi, bitkide ve ürününde görünme sekli, bu hastalikla nasil mücadele edilecegi, bölgede önem arz eden badem ürünlerinde görülebilecek monilya ve et leke hastaligi konulari anlatildi.
Kaynak: İHA