Baskan Özgener Duyurdu Açiklamasi Deprem Konutlari Için Ihaleye Çikildi

Izmir Ticaret Odasinin (IZTO) meclis toplantisinda konusan IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, imzalanan protokol kapsaminda yapilacak deprem konutlari için ihaleye çikildigini duyurdu. Özgener ayrica Izmir tulum peyniri için cografi isaret alindigini da bildirdi.

Baskan Özgener Duyurdu Açiklamasi Deprem Konutlari Için Ihaleye Çikildi


IZTO’nun subat ayi meclis toplantisi, IZTO Meclis Baskani Selami Özpoyraz idaresinde gerçeklestirildi.

IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, 30 Ekim 2020 tarihinde yasanan Izmir depremi sonrasinda IZTO, Ege Bölgesi Sanayi Odasi (EBSO), Izmir Ticaret Borsasi (ITB) ve Ege Ihracatçi Birlikleri (EIB) öncülügünde “Birlikten Izmir Dogar” kampanyasini baslattiklarini hatirlatarak imzalanan protokol kapsaminda yapilacak deprem konutlari için 21 Subat’ta ihaleye çikildigini kaydetti.

Özgener ayrica Izmir’in meshur tulum peyniri ile ilgili cografi isaret alindigini da belirtti.



Son teklif verme süresi 7 Mart

Geçen yil TOKI ile ortak protokol yaptiklarini ifade eden Özgener, "Depremde vefat eden 117 vatandas için Bayrakli Rezerv Alani’nda konut yapacagiz. 120 adet deprem konutunun yapim ihalesine, 21 Subat tarihi itibariyle çiktik. Odamiz web portalinda duyurular kisminda yer aliyor. Son teklif verme süresi ise 7 Mart Pazartesi. Hedefimiz, 420 günde konutlari bitirip hak sahiplerine teslim etmek" dedi.



Izmir tulum peynirine cografi isaret

IZTO’nun önem verdigi projelerden birinin de Izmir ile özdeslesmis ve ün kazanmis gida ürünlerinin cografi isaret ile tescillenmesi oldugunu vurgulayan Özgener, söyle konustu: "Kentimize özgü ürünlerin katma degerlerini artirarak bölgesel kalkinmaya katki saglamayi sürdürüyoruz. Izmir sambalisi, Izmir lokmasi, Izmir kumrusu ve Izmir boyozu cografi isaret tescillerinin ardindan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Ögretim Üyeleri ile birlikte çalismalarini yürüttügümüz Izmir tulum peynirinin de cografi isaretini aldik. 7. Süt Grubu Meslek Komitesi Baskanimiz Halil Koyuncuoglu, Komite Baskan Yardimcimiz Eray Boyacioglu, Meclis Üyelerimiz Muzaffer Egi ve Levent Pekimrekli ile Komite Üyemiz Serkan Özkaynak’a çalismalari ve katkilari nedeniyle kutluyor, tesekkür ediyorum."

KGF kredileri

Toplantida dünya, ülke ve kentteki ekonomik gündemi degerlendiren IZTO Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, sözlerini söyle sürdürdü: "Ekim ayi meclis konusmamda, KGF kredilerinde selektif kredi politikalarina yönelmenin ve yeni bir kredi hazirlanirken sirketlerin büyüklükleri, sektörleri, üretkenlikleri ile finansal sagliklarinin göz önünde bulundurulmasinin gerekliligini özellikle vurgulamistim. Yani sira, KGF kredilerinin amaç disi kullanimina iliskin önlem alinmasi gerektigini de ifade ederek daha önce amaç disi kullanilan KGF’lerle isletmelerin ölçegini büyütmek ve yatirim yapmak yerine, döviz, altin, konut ve araç alimi yapildigi konusuna dikkat çekmistim. Yeni kredi paketi hazirlanirken, bu önerilerimizin degerlendirildigini ve odamizin tarafindan dile getirilen hususlarin yapilan düzenlemelerde yansimasini görmekten memnuniyet duyuyoruz."

"Gerginlik, enerji piyasasini da olumsuz etkileyecek"

Özgener, Rusya ile Ukrayna arasindaki gerginlik ile ortaya çikan yaptirimlarin, son dönemde tedarik sorunlari yasayan dünya enerji piyasasini olumsuz etkileyecegini de belitti. Enerji güvenligi kadar gida güvenliginin de risk altinda oldugunu kaydeden Özgener, enerji gibi dünya bugday pazarinda da etkin olan iki ülke arasindaki çatismanin küresel gida piyasalarina da olumsuz yansimasi ihtimalini aktardi. Özgener, Türkiye’nin iki ülkeyle de turizm, enerji, gida ve tarim sektörlerinde önemli ticari baglantilari olduguna deginerek, “Pek çok konuda is birligi yapiyoruz. Ülkemiz açisindan hassasiyetle takip edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Az önce degindigim öngörüler kapsaminda gerekli aksiyonlarin ve tedbirlerin alinmasi, bu sürecin en az hasarla atlatilmasinda belirleyici olacaktir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA