Balikesir Büyüksehir, Bir Ailenin Daha Yüzünü Güldürdü

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayisi kapsaminda Balya Danisment Mahallesi’nde bir engelli vatandasin özellikli engelli araci ve engelli asansörü ihtiyacini karsilayarak, evini de banyosundan mutfagina kadar bastan asagiya yeniledi.

Balikesir Büyüksehir, Bir Ailenin Daha Yüzünü Güldürdü
Balikesir Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi engelli vatandaslarin egitiminden ulasimina, sosyal hayatindaki sikintilarina varincaya kadar reform niteliginde birçok projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Engelli Hizmetleri Sube Müdürlügü, sehrin dört bir yaninda Engelsiz Sehir Balikesir projesini hayat geçirmek için çalismalarina devam ediyor. Engelli Hizmetleri Sube Müdürlügü, Balya Danismet Mahallesi’nde bir ailenin çagri merkezi üzerinden talep ettikleri yardimi bir hafta gibi kisa bir sürede tamamlayarak ailenin yüzünü güldürdü.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi’ne gelen taleplerin önce sosyal yardim degerlendirme kurulundan geçtigi bilgisini veren Saglik Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Koordinatörü Mehmet Kulaksiz, hizmetler yerine getirilirken hem belediyenin imkanlarinin hem de hayirsever vatandaslarin yardimlarinin kullandigini söyledi.

Kulaksiz, “Baskanimiz Yücel Yilmaz’in bizlere kimin yardima ihtiyaci varsa gece gündüz kosun talimati üzerine bizler de tarafimiza gelen her talebi yerinde inceleyip ihtiyaçlari gidermeye çalisiyoruz” dedi.

Belediyeye basvuru yapmalarinin ardindan 2 gün içinde kendilerine dönüs saglandigini belirten Sennur Ugran, “Bir hafta içerisinde evimize kadar ekipler geldi. Evde incelemelerde bulundular. Ne yapilmasi gerekiyorsa her seyi yaptilar. Özellikli engelli aracimizi teslim ettiler, aracin eve çikmasi için engelli asansörü kurdular. Evimizin banyosundan, kapisindan dolaplarina kadar birçok seyimizi yenilediler. Hepsinden Allah razi olsun” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Kaynak: İHA