13. Gaptarim Tarim, Tarim Teknolojileri Ve Hayvancilik Fuari Basladi

Tarim ve Orman Bakanligi, Gaziantep Sanayi Odasi, Gaziantep Ticaret Borsasi ve Gaziantep Ziraat Odasi’nin destegiyle hazirlanan 13’üncü GAPTARIM Tarim, Tarim Teknolojileri ve Hayvancilik Fuari açildi. Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, açilista yaptigi konusmada ustalik döneminde ilçelere verilen mikro desteklerde verimin daha fazla arttigini söyledi.

13. Gaptarim Tarim, Tarim Teknolojileri Ve Hayvancilik Fuari Basladi
Ortadogu Fuar Merkezi’nde 26 Subat’a kadar devam edecek fuarda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi de yerini aldi. Ziyaretçilere fide ve fidan dagitiminin yapilacagi stantta, Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Gida Daire Baskanligi personelleri tarafindan uygulamaya konulan ve konulacak projeler hakkinda bilgi veriliyor.

Açilis programina Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Tarim ve Orman Bakanligi Tarim Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, STK temsilcileri ve üreticiler katildi.



“Bütün belediye baskanlarimizla birlikte tarima güç kazandirmis olduk”

Baskan Sahin, açilis töreninde yaptigi konusmada, beseri sermayenin gereklilikleri neyi isaret ediyorsa onu yapmak zorunda olduklarini belirterek, “Göreve basladigimiz andan itibaren ziraat oda baskanlarimiz, bizim en yakin çalisma arkadaslarimiz oldu. Keza tarim il müdürlügümüz de öyle. Görevimizin en basinda makro destek anlayisini yürüttük. Birçok alanda desteklerimiz oldu. Bununla birlikte ustalik dönemimde bu anlayista daha yenilikçi bir sürece girerek mikro anlayisimizin adimlarini attik. Ilçe bazli çalisma haritasi çikarttik. Nizip’te fistigi ve zeytini desteklerken Islahiye’de biberi ve üzümü destekledik. Karkamis’taki özel fistigin ne kadar önemli oldugunu Nurdagi’nda yapilan moringanin ne kadar önemli oldugunu gördük. Bu bakis açisini 9 ilçemizde de mikro sekilde yürüttük. Bu yeni mikro çalismada bütün belediye baskanlarimizla birlikte tarima güç kazandirmis olduk. Bunun yani sira çok hizli bir sekilde arazi yollarini da yaptik” dedi.



“Tarim sanayisi de gelismis Gaziantep ülkemizin tarimsal gücünü perçinliyor”

Tarim ve Orman Bakanligi Tarim Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün ise Gaziantep’te sadece tarimin degil tarima dayali sanayinin de gelistigini ifade ederek, fuarda emegi geçenlere tesekkür etti. Tarimin ilk tohumlarinin atildigi bu cografyada böyle bir organizasyonda bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Üstün, “Insanligin tarimla tanistigi bu topraklar tarih boyunca bereketini sürdürmüstür. Ve medeniyetinin gelismisligini daha güçlü yerlere tasimistir. Tarihin bereketini tescilledigi Gaziantep, yüzölçümünün yaridan fazlasi tarima dayalidir. Kentte kayitli 36 bin kayitli çiftçimiz bulunuyor ve yaklasik 670 bin dekarlik arazide sulu tarim yapilmaktadir. Tarim alanlarinda Antep Fistigi basta olmak üzere zeytin, üzüm, nohut, mercimek, kirmizi biber, sarimsak ve nane öne çikan ürünler arasinda bulunmaktadir. Tarim sanayisi de gelismis Gaziantep ülkemizin tarimsal gücünü perçinliyor. Gaziantep diger sehirlerimize bu yönüyle örnek olan en önemli sehirlerimizdendir. Dolayisiyla Gaziantep ilimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Gaziantep bölgenin çekim merkezi oluyor”

Vali Davut Gül de fuarlarin yapilmasinin önemini vurgulayarak, “Bana göre fuarlarin baslatilmasindan ziyade sürdürülebilir olmasi daha önemli. Buranin açilmasinda oda baskanlarinin, sanayi odasi baskanlari, meclis baskanlari, buna destek veren sektör, yerelde destek veren büyüksehir ve ilçe belediyeleri ve özetle Gaziantep bu basaridan aslinda bir pay sahibi. Kendimizle yarisiyoruz. Bu anlamda da Gaziantep bölgenin bir çekim merkezi oluyor. Gaziantep’in büyük sulama isleri var. Her biri kendi içerisinde çok önemli ve bunlarin tamamini topladigimizda yaklasik olarak 1 milyon dekarin üzerinde araziye denk geliyor” diye konustu.

Milletvekili Nejat Koçer de Gaziantep için tarimin yükselen deger oldugunu, Vali Gül ile beraber çok daha dinamik bir sürece ulastigini söyledi.

Kaynak: İHA