Selim'de Silajlik Misir Ve Ayçiçegi Masaya Yatirildi

Selim’de, Silajlik Misir ve Ayçiçegi üretiminin yayginlastirilmasi amaciyla "Silajlik Misir ve Ayçiçegi Yetistiriciligi" üretici bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Selim'de Silajlik Misir Ve Ayçiçegi Masaya Yatirildi
Selim Belediyesi Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantida, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ercan Ödül, Selim bölgesinde yetistiriciligi yapilmasi planlanan Ayçiçegi yetistiriciligi ile büyükbas hayvan besiciliginde girdi maliyetlerinin azaltilmasi ve et, süt veriminin arttirilmasi bakimindan oldukça önem arz eden silajlik misir yetistiriciligi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapti.

Silajlik misir ve ayçiçegi tohumculuk sektörünün öncü bir firmasini temsilen Selim’e gelen yetkililerinin sunumlariyla devam eden toplantida Kars Il Tarim ve Orman Müdürlügü Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Kenan Kayserli ve Proje Birim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Coskun Deniz Uysal Kars’ta Silajlik Misir ve Ayçiçek yetistiriciliginin durumunu degerlendirdi.

Köy ve mahalle muhtarlari ve Selimli üreticilerin yogun ilgi gösterdigi toplanti, üreticilerin soru, görüs ve önerileri ile sona erdi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ercan Ödül, "Silajlik Misir ve Ayçiçegi Yetistiriciligi" üretici bilgilendirme toplantisina katilan katilimcilara tesekkür etti.
Kaynak: İHA