Küçükçekmece'de Polisin Süphelendigi Araç Uyusturucu Deposu Çikti

Küçükçekmece’de, "dur" ihtarina uymayarak kaçan sürücü, polisin aracin önünü kesmesiyle yakalandi. Aranan araçtan 2 kilo skunk uyusturucu ile ruhsatsiz silah ele geçirildi. Operasyonlarin devaminda is yeri ve evde yapilan aramalarda ise satisa hazir uyusturucu ile silah ele geçirildi. Gözaltina alinan 3 kisi adliyeye sevk edildi.

Küçükçekmece'de Polisin Süphelendigi Araç Uyusturucu Deposu Çikti
Küçükçekmece Ilçe Emniyet Müdürlügü Devriye Ekipler Amirligine bagli polisler, Istasyon Mahallesi’nde seyir halindeyken bir 34 EOM 707 plakali araçtan süphelenip durdurmak istedi. Polisi fark eden sürücü araca binip kaçmaya basladi.

Polisin ‘dur’ ihtarina ragmen ters istikamete girip kaçan sürücü, polisin aracin önünü kesmesiyle yakalandi.

Arabanin özel bölmesinde 2 kilo uyusturucu çikti

Araçtan indirilen sürücü Serdar E.’nin yapilan GBT sorgulamasinda 8 suç kaydinin oldugu tespit edildi. Arabada yapilan aramada ise, sürücü koltugunun altinda siyah poset içinde pompali tüfek ve ona ait 4 fisek ele geçirildi. Araçtan yogun uyusturucu kokusunun gelmesi ve arka koltugun koltuk kisminda bantla sarilmis poset görünmesi üzerine polis ekipleri, araci detayli arama yapmasi için Halkali Sehit Ahmet Zehir Polis Merkezi Amirligine çekti. Serdar E, ise gözaltina alindi. Savcinin talimatiyla karakol bahçesinde yapilan detayli aramada aracin bagaj kismi ile arka koltuk arasinda gizli bölme yapildigi tespit edildi. Gizli bölmede satisa hazir çesitli agirlikta 8 parçadan olusan toplam 2 kilo 78 gram skunk uyusturucu madde ele geçirildi.

Sahsi sorgulayan polisler, uyusturucunun nereden alindigini belirledi. Bunun üzerine polis ekipleri, Asayis Büro Amirligiyle beraber Serdar E’nin evinde, is yerinde ve uyusturucuyu aldigini söyledigi adreste arama yapti.

Zula evinde aramada uyusturucu ve silah ele geçirildi

Yapilan aramada ‘zula evi’nde de satisa hazir toplam 600 gram skunk uyusturucu, 33 gram metanfetamin uyusturucu, 1 adet ruhsatsiz tabanca ile 11 adet fisek ele geçirildi. Aramanin ardindan uyusturucu satisini yaptigi belirlenen ve 3 ayri suçtan kaydi bulunan Bülent E. ile uyusturucu satisiyla baglantisi oldugundan süpheli Serdar E.’nin esi Leyla Narin E., gözaltina alindi.

Sorgunun devaminda uyusturucu imalatini itiraf ettiler

Sahislar sorgularinin devaminda ‘etkin pismanlik yasasindan’ yararlanmak istediklerini söyleyerek uyusturucuyu imal ettikleri adresi itiraf etti. Bunun üzerine Küçükçekmece Asayis Büro Amirligine bagli ekipler, Avcilar Tahtakale Mahallesinde belirlenen adrese baskin yapti. Baskinda bir evde iki ayri bölümden olusan bir uyusturucu imalati tespit edildi. Aramada, satisa hazir çesitli agirlikta kavanozlarin içinde 6 parçadan olusan toplam 8,5 kilo uyusturucu madde, saksida yetistirilmek üzere 9 adet Hint Keneviri ve uyusturucu madde yetistirilmesinde kullanilan isitici, havalandirma makineleri ile çesitli agirlikta sivilar ve çesitli malzemeler ele geçirildi. Gözaltina alinan süpheliler Küçükçekmece Asayis Büro Amirligindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA