Isparta'da Elektrik Faturalarina Ek Sürede Kapsam Genisletildi

Isparta’yi etkisi altina alan yogun kar yagisi sonrasinda mesken abonelerine fatura tahsilatlarinda son ödeme tarihinden itibaren 30 günlük ek süre veren CK Enerji Akdeniz Elektrik, bu uygulamaya ticarethane ve tarimsal sulama abonelerini de dahil etti.

3 Subat 2022 tarihinden itibaren Isparta’da yasami olumsuz etkileyen yogun kar yagisi ve enerji nakil hatlarinin hasar görmesi kaynakli olusan arizalar, kamu ve özel sektörün yogun mücadelesi ile giderilirken mesken abonelerine fatura ödemeleri için 30 günlük ek süre veren CK Enerji Akdeniz Elektrik, bu uygulamaya ticarethane ve tarimsal sulama abonelerini de dahil etti.

CK Enerji Akdeniz Elektrik, 03.02.2022 ile 02.03.2022 arasindaki elektrik faturalarinda ticarethane ve tarimsal sulama abonelerine de ödeme tarihinden itibaren 30 gün ilave süre verilecegini duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’nin açiklamasinin ardindan Isparta’da sayaç okumalari bölgede hizmet veren elektrik dagitim sirketi tarafindan 14 Subat tarihine kadar yapilmazken, bu tarihten itibaren normal sayaç okuma faaliyetine baslandi. Daha önce mesken abonelerine fatura tahsilatlarindaki 10 güne ilave 30 günlük ek ödeme süresi dahil edilerek 40 günlük bir süre saglayacagini bildiren CK Enerji Akdeniz Elektrik, ayni uygulama ve sürelerin ticarethane ile tarimsal sulama aboneleri için de geçerli oldugunu açikladi.

CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten yapilan açiklamada, normal kosullarda 45 günde yagacak karin 11 saatte yagmasi nedeniyle havai sebeke üzerinde meydana gelen kar ve buz yükünün neden oldugu agir hasara karsi bölgede görev yapan elektrik dagitim sirketinin, kamu ve özel sektörün de destegi ile yogun bir mücadele vererek, kesintileri giderdigi kaydedilerek, "CK Enerji Akdeniz Elektrik olarak bu dönemde gece gündüz demeden sahada görev yapan dagitim sirketinin çalisanlarina, Enerji Bakanligi basta olmak üzere bu süreçte bölgenin yaninda yer alan tüm kurumlara tesekkür etmek isteriz. Bu zorlu süreçte bölgede perakende elektrik hizmeti veren sirket olarak biz de elektrik faturalari ödemelerinde abonelere ek süre vererek destek vermeye çalisiyoruz" denildi.
Kaynak: İHA