Baraj Gölündeki 40 Santimlik Buzu Kazma Ile Kirip Balik Tutuyorlar

Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde bulunan ve sulama amaçli yapilan Sadak Barajinin yüzeyinin buz tutmasinin ardindan köylüler kalinligi 40 santimetreyi bulan buzlari kazma yardimiyla kirarak gölde balik tutuyor.

Baraj Gölündeki 40 Santimlik Buzu Kazma Ile Kirip Balik Tutuyorlar
Kelkit ilçesinde geceleri eksi 25’leri bulan asiri soguk hava nedeniyle Sadak Baraj gölünün yaklasik 2 kilometrekarelik yüzeyi tamamen buz tuttu.

Kelkit ilçe merkezine 26 kilometre uzaklikta bulunan ve 75 bin dekar tarim arazisini sulama kapasitesine sahip Sadak Baraji üzerinde kalinligi yer yer 40 santimetreyi bulan buzlar bölgede yasayan vatandaslarin ilgisine neden oldu.

Hava sicakliklarinin geceleri eksi 25 dereceye kadar düstügü bölgede yasayan Sadak köyü sakinleri de baraj gölü üzerindeki buzlari kazma yardimi ile kirarak olta yardimiyla balik tutuyor.

Köylerinde kis aylarinda yapabilecekleri bir aktivite olmadigini ve balik tutma isinin kendilerini fayda sagladigini söyleyen köy sakinleri 3 yildir baraj gölü üzerinde buzlari kirarak balik tuttuklarini belirtti.



“40 santimetrelik bir buz var”

Donan baraj gölünde 3 yildir balik tutuldugunu söyleyen Sadak Köyü Muhtari Muharrem Erdogan, “Kis sartlari nedeniyle bir yere gidemiyoruz. Bu yil çok kar yagdi. Mecburen canimiz sikildikça buraya geliyoruz. Bu arkadaslar da bu isin hastasi. Kendileri de çok balikçi degiller ama vatandaslara dagitiyorlar. Aksama kadar isleri bu. Ertesi gün gelip yine balik tutuyorlar. Bu buz kirip balik tuttugumuz 3. yil. 40 santimetrelik bir buz var belki ortalarda daha da fazladir” diye konustu.



“Kazma yardimiyla kirip balik tutuyoruz”

Baraj gölü üzerindeki buzlari kazma yardimiyla kirarak balik tuttuklarini belirten Sadak Köyü sakinlerinden Emre Çelik ise “Bulundugumuz ve yasadigimiz bölgenin farkli yönlerinden yararlanmaya çalisiyoruz. Burada yapabilecegimiz pek bir aktivite olmadigi için buraya geldik. Ugras açisindan bize fayda sagladi, baraj üzerinde yaklasik 40 santimetrelik bir buzlanma var. Kazma yardimiyla kirip balik tutuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA