Türkiye Ile Ermenistan Arasinda Dogrudan Uçuslar Yeniden Basladi

Türkiye ile Ermenistan arasindaki iliskilerin normallesmesi kapsaminda iki ülke arasindaki dogrudan uçuslar yeniden basladi.

Türkiye Ile Ermenistan Arasinda Dogrudan Uçuslar Yeniden Basladi


Yerel saatle 18.00’de Erivan Zvartnots Havalimani’ndan 64 yolcusuyla kalkan 5F475 sefer sayili Fly One Havayollari’na ait uçak, saat 19.50’de Istanbul Havalimani’na inis yapti. Uzun süre sonra gerçeklesen ilk dogrudan sefer münasebetiyle yolcular, Merkür Havacilik sirketi yetkilileri tarafindan çiçek ve çikolatalarla karsilandi. Ilk uçagin Istanbul’a ulasmasinin ardindan terminalde basin mensuplarina açiklamada bulunan FlyOne Ermenistan Icra Kurulu Baskani Aram Ananyan, “Uçagimiz az önce basariyla Erivan-Istanbul rotasinda ilk uçusunu gerçeklestirdi. Bu vesileyle tüm yolcularimiza gösterdikleri güven için, meslektaslarimiza böyle sicak karsilama için tesekkür ederim. Iki ülkenin sivil havacilik yönetimlerine de tesekkür ediyorum. Bu firsati kullanarak ayni zamanda Pegasus’u da selamlamak istiyorum. Onlar da birkaç saat sonra Istanbul-Erivan uçusunu gerçeklestirecek. Bizim misyonumuz öncelikle elverisli ve kaliteli hizmetlerde bulunmak. Faaliyetimizin sonucunda insanlar ve sehirleri birbirine bagliyorlar. Insani iliskiler, is iliskileri ve turizm bu vesileyle daha da hareketleniyor. Bu misyonu basarabilmek için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Ayni zamanda bu uçusun açilisini Istanbul’daki Ermeni toplumunun Ermenistan’la baglantisi açisindan da önemsiyoruz. Sizleri de büyük bir memnuniyetle Ermenistan’a davet ediyorum. Umarim faaliyetlerimizden faydalanip sizler de Ermenistan’i ziyaret edersiniz” dedi.



“Ben istiyorum ki baris olsun, eskide olanlar eskide kalsin”

Ilk seferle Istanbul’a gelen yolculardan Gayane Bulghadaryan, “Emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum. Çok zorluk çekerek geliyordum Istanbul’a. Bir keresinde Fransa üzerinden gidip gelmek zorunda kaldim. Burada bir kapimiz vardir, biz çok eski kadim bir halkiz. Ben istiyorum ki baris olsun, eskide olanlar eskide kalsin. Buradaki bizim nesiller bunlarla büyümesin. Güzellik istiyorum ve hep dua ediyorum. Burasi da benim bir vatanim gibidir. Mesela benim dedelerim Erzurumlu” dedi.



Istanbul-Erivan hattinda haftanin üç günü karsilikli sefer yapilacak

Pegasus Hava Yollari’nin PC550 sefer sayili uçagi ise ilk uçusunu bu gece 23.35’te Sabiha Gökçen Havalimani’ndan yapacak. Bugün itibariyla Istanbul-Erivan hattinda baslayan dogrudan uçuslar Pegasus ve Fly One Havayollari tarafindan haftada 3’er kez karsilikli olarak yapilacak. Fly One Havayollari Istanbul Havalimani’ndan, Pegasus Hava Yollari ise Sabiha Gökçen Havalimani’ndan uçuslarini gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA