TBMM'de 'Imamoglu-Ingiliz Büyükelçi Chilcott Bulusmasi' Tartismasi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ile Ingiliz Büyükelçi Dominick Chilcott’un Istanbul’da yogun kar yagisinin etkili oldugu gün yemek yemesi, TBMM’de milletvekilleri arasinda tartismaya neden oldu.

TBMM'de 'Imamoglu-Ingiliz Büyükelçi Chilcott Bulusmasi' Tartismasi


TBMM Genel Kurulunda partisi adina söz alan AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun Ingiliz büyükelçiyle yemek yedigi görüntülerin servis edildigini hatirlatarak, “Ingiliz büyükelçisiyle yemek yedigi servis edildi. Sonra birdenbire olay olmaya basladi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafindan denildi ki ‘Vay efendim kisi haklarina müdahale ediyorsunuz. Bu, kisisel verileri korumayla ilgili bir seyi ihlal ediyorsunuz, Anayasa’ya aykiri davraniyorsunuz.’ Su anda Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin sitesine girin, MOBESE kameralari zaten açik. Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin sitesine girin, bakin surada ‘Baskent Mobil’ diye bir site var, oraya girin. Ankara’da zaten Büyüksehir Belediyesi’nin MOBESE’leri açik” ifadelerini kullandi.

Elitas, Imamoglu’nun fotografi kimin yayinladigini bildigini söyledigini belirterek, “Eger bu kisi Cumhur Ittifaki’ndan herhangi biri olsaydi sizin trolleriniz ve Sayin Imamoglu’nun bütün yandaslari ‘Vay efendim, Cumhur Ittifaki -böyle böyle- benim sosyal hayatimla ilgili bir seyi paylasti’ diye ifade edebilirlerdi. Bakin degerli milletvekilleri, üç hafta önce veya dört hafta önce Sayin Imamoglu’nun sosyal medyada paylastigi bir sey var. Yürüyen merdivene ters binen, yürüyen merdivende ters giden bir kedi paylasimi var. Bugün ‘Yürüyen merdivende ters giden kimdir ki’ diye sordugunuzda ilk akla gelen Sayin Kiliçdaroglu’nun yürüyen merdivende ters gitmesidir, bundan baska var mi? Diyorlar ki ‘Bak Kiliçdaroglu, sen ters biniyorsun, bir de kedi ters biniyor.’ Sayin Imamoglu’nun balikçidaki görüntüsünü yayinlayan kim? Imamoglu ‘Ben biliyorum’ diyor. Eger o bildigi Cumhur Ittifaki’ndan herhangi biri olsaydi muhakkak açiklardi, siz de üstüne giderdiniz. Açiklayamadigina göre demek ki ters binen kedi ile ters binen Kiliçdaroglu’nun intikami olmus olabilir, bunu önce kendi içinizde arayin” dedi.



CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise, AK Partililerin her konustuklarinda konunun Imamoglu oldugunu savundu. Bingöl, görüsmenin halka açik bir ortamda yapildigini söyledi.

Kaynak: İHA