Üsküdar'da 'Zamansiz Zamanlar Sergisi' Kapilarini Açti

Üsküdar’da ressam Osman Yilmazer’in medeniyet sembollerini kendine özel bir estetikle isledigi eserlerinden olusan ve sanatseverleri tarih yolculuguna çikaran Zamansiz Zamanlar sergisi kapilarini ziyaretçilere açti. Sergi Istanbullulari tarihin derinliklerine uzanan bir yolculuga davet ediyor. Sanatçinin Üsküdar’dan ilham alarak hayata geçirdigi eserleri de sergide yer aliyor.

Üsküdar'da 'Zamansiz Zamanlar Sergisi' Kapilarini Açti


Üsküdar Belediyesi kültür sanat çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Ressam Osman Yilmazer’in resimlerinden olusan Zamansiz Zamanlar Sergisi açildi. Açilis Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’in katilimiyla gerçeklestirilirken çok sayida sanatsever eslik etti. Yilmazer’in 64 parçadan olusan sergisi Nevmekan Sahil Galeri’de 18 Subat’tan 20 Mart tarihine kadar sanatseverlerle bulusacak. Ressam Osman Yilmazer’in eserleri içerisinde Üsküdar’dan ilham alarak hayata geçirdigi eserler de yer aliyor.

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, “Nevmekan Sahil galerimizde yine muhtesem bir sergi açmis olduk, hayirli olsun. Osman Yilmazer Bey sanatçimiz hem ressam hem hattattir. Çok basarili bir ressamdir ve farkli bir tarzi vardir. Eserlerini mekanin ötesinde bir anlayisla resmetmistir. Çok özel bir anlayis, çok özel bir hizmet. Hem tarih var burada, hem kültür var, hem estetik var, hem bir emek var, hem bir zarafet var. Muhtesem, tek kelimeyle. Osman Yilmazer Bey’i tebrik ediyorum. Sergiye bütün vatandaslarimizi bekliyoruz” dedi.



Eserleri sergilenen Ressam Osman Yilmazer, “Zamansiz Zamanlar sergisi ismi zamanin içindeki yoklugu tasvir ediyor bu söz aslinda. Biz de ona bagli varliklariz. Zaman yaratilan ilk varlik biz de onun içinde kaimiz. Biz eserlerimizde bu sirri aradik. Sergimiz 64 parçadan olusuyor ve Üsküdar Belediyesi Nevmekan Sahil Galeri’de sergilenecek. 18 Subat ve 20 Mart tarihleri arasinda eserlerimiz görülebilir, sergiyi dolasabilirler. Sanatseverleri sergimize davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA