Sultangazi'de Mavi Su Tedirginligi

Sultangazi’de rögardan tasan mavi su mahalleliyi tedirgin etti. Yaklasik 3 gündür akan mavi suyun çevresinde çok sayida tekstil, mermer gibi atölye ve fabrikanin bulundugu ögrenildi. Mahalleli ise duruma çözüm beklediklerini dile getirdi.

Sultangazi'de Mavi Su Tedirginligi
Sultangazi Eski Habipler Mahallesi’nde çevresinde çok sayida tekstil, mermer gibi atölye ve fabrikanin bulundugu bir sokakta rögardan mavi su tasti. Etrafa kötü koku da yayan mavi suyun baska sokaklara akmamasi için önüne topraktan set çekildigi görüldü.

Çevrede bulunan çalisanlar ve mahalle sakinleri durumdan tedirgin olduklarini dile getirirken, akan mavi suyun ise kot atölyelerinden geldigi tahmin ediliyor.

"Kimyasal atik oldugu için asiri kötü bir koku da var"

Uzun yillardir o bölgede çalisan bir vatandas, "Biz burada 7-8 senedir mermercilik yapiyoruz. Yagislardan dolayi da oluyor tasma ama genelde kot yikama firmalarinin kanala verdigi sudan dolayi böyle sikinti yasiyoruz. Hatta tuvaletlere drenaj koyuyoruz ki dükkanlarimizi su basmasin diye, yetkililerden buradaki kanalin bir an evvel düzeltilmesini istiyoruz. Kimyasal atik oldugu için asiri kötü bir koku da var"
Kaynak: İHA