Kartal Belediyesi'nden Üniversiteli Bin 121 Gence Egitim Destegi

Kartal Belediyesi, baslattigi Egitim Destegi Yardimina basvuran ögrencilerden, basvuru sartlarina uyan bin 121 ihtiyaç sahibi üniversite ögrencisine, egitim destegi sundu.

Kartal Belediyesi'nden Üniversiteli Bin 121 Gence Egitim Destegi
Kartal Belediyesi, gelecegin teminati olan gençlerin, egitim ve ögretim hayatlarinda basarili olmalari adina onlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan Kartal’da ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin, üniversite egitimi alan çocuklari için baslatilan Egitim Destegi Yardim’indan bin 121 genç faydalanacak.

Kasim ayinda alinmaya baslanilan basvurular neticesinde Egitim Destegi Yardim’indan faydalanacak olan ögrenciler için, bir defaya mahsus olmak üzere 600 TL nakdi yardim ödemeleri, Kartal Belediyesi tarafindan hesaplarina yatirildi.

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan verilen bilgiye göre; Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in “Degerli ögrenciler, egitim yardimi ödemeniz yatirilmistir. Size en yakin Halk Bankasi ATM’si araciligiyla T.C kimlik numaraniz ile ödemenizi alabilirsiniz. Egitiminizi en iyi sekilde basariyla sonuçlandirmanizi dilerim.” mesajinin yer aldigi bilgilendirme SMS’ini alan ögrencilerin, ATM’ler yoluyla egitim yardimlarini alabilmeleri için, bankadan gelecek kodu kaybetmemeleri gerekmekte.

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel de konuya iliskin yapmis oldugu açiklamasinda sunlari kaydetti: “Sevgili gençler, yarinlarimizi sizler insa ediyorsunuz. Sartlar ne kadar zor olursa olsun, geleceginiz için çalisip emek verdiginizin farkindayim. Genç bir belediye baskani olarak ve ben de sizler gibi ayni egitim sürecini yasamis biri olarak sunu sizinle paylasmak isterim ki; Kartal Belediyesi olarak bizler, egitim yolculugunuzda her zaman yaninizda olacagiz. Içinden geçtigimiz ekonomik kosullarin zorlu sürecinde bir nebze de olsa sizlere destek vermek için bu yil da egitim yardimi uygulamamizi hayata geçirdik. 1121 üniversiteli kardesimiz egitim destegimizden faydalaniyor. Umut dolu yarinlar için omuz omuza çalismaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA