Baskan Mahçiçek; 'EXPO 2023 Hepimizin Projesi'

Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaras’in marka degerini daha yükseklere çikartabilmek için EXPO gibi böyle bir organizasyona ihtiyacimiz vardi ve sehrimize kazandirdik. Bu proje hepimizin projesi, sahip çikacagiz ve 2023’e hep birlikte hazirlanacagiz” dedi.

Baskan Mahçiçek; 'EXPO 2023 Hepimizin Projesi'
EXPO 2023 Projesi’ni 7’den 70’e herkese tanitma adina programlar düzenleyen Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, ögrencilerle bir araya geldi.EXPO 2023 Projesi’nin tüm detaylarini ögrencilere anlatan Baskan Mahçiçek, EXPO 2023 ile Kahramanmaras’in marka degerini artiracaklarini ve tanitim sorununu çözeceklerini söyledi.



Kahramanmaras’in en büyük eksikliginin tanitim oldugunu aktaran Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaras’in her seyi var, mükemmel bir sanayi kenti Kahramanmaras. 500’e yakin fabrikasi var. Hep diyoruz, edebiyatin baskenti diye. Türkiye’deki kültür alaninda en önde gelen illerinden bir tanesi Kahramanmaras. Her seyimiz var ama bir eksigimiz de vardi. O da tanitim ve reklam eksikligimizdi. Hala bizi bilmeyen insanlar, Güneydogu’da küçük bir il olarak algilar bizi. Bu memleket Türkiye’deki iplik üretiminin yüzde 33’ünü Kahramanmaras üretiyor. Dokumanin yüzde 17’sini üretiyor. Enerjinin yüzde 12’sini, çimentonun yüzde 10’nunu, çelik esyanin yüzde 65’ini üretiyor ama bizim hangi bölgede oldugumuz bile bilinmiyor. Peki, bu eksiklikleri nasil asacagiz. Hem Türkiye’yi buraya tasiyacak hem de dünyada çok sayidaki ülkeyi Kahramanmaras’a getirecek uluslararasi bir proje ile asacagiz. Iste o tanitim eksikligimizi bu proje ile asacagiz” diye konustu.

Sözlerinin devaminda gençlere telkinlerde de bulunan Baskan Mahçiçek, “Bizim eksigimiz yerel düzeyde Expo’nun nasil bir proje oldugunu, nasil artiracagini anlatmamiz lazimdi. Bu baglamda gelecegimizin sahibi olan gelecekte bu ülkeyi bizden daha iyi yönetecek olan çocuklarimiza projeyi anlatmak için bir araya geliyoruz. Çocuklarimiz baharda alanda gezdikleri zaman EXPO projesini daha iyi anlayacaklar. Ülkemizin yeni nesli bu ülkeyi daha yasanabilir bir hale getirecektir. Sizden beklentimiz bu ülkeyi bizden daha iyi yönetmeniz. Kendinizi iyi yetistirecek, bu ülkeyi bizden daha iyi noktalara tasiyacaksiniz” ifadelerini kullandi.

Baskan Hanefi Mahçiçek programin devaminda ögrencilerin EXPO 2023 hakkindaki sorularini yanitladi.
Kaynak: İHA