Zonguldak BEÜ'den Dünya Genç Üniversiteler Siralamasinda Önemli Basari

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Times Higher Education (THE) 2022 Dünya Genç Üniversiteler siralamasinda önemli basari elde etti.

Zonguldak BEÜ'den Dünya Genç Üniversiteler Siralamasinda Önemli Basari
Ingiltere merkezli uluslararasi yüksekögretim derecelendirme kurulusu Times Higher Education tarafindan hazirlanan 2022 verilerine göre Türkiye özelinde siralamaya girebilen üniversiteler arasinda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 32. oldu, Dünya Genç Üniversiteler Siralamasinda ise 401+ sirasinda yer alarak önemli bir basari elde etti.

Üniversitenin THE 2022 Dünya Genç Üniversiteler Siralamasinda elde ettigi siralama ile ilgili açiklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufali; “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak kalite odakli büyümemizi kararlilikla sürdürmekteyiz. Faaliyetlerini kaliteli egitim, topluma hizmet ve uluslararasilasma alanlari altinda yogunlastiran üniversitemizin THE siralamasinda elde ettigi basari gurur vericidir. Tüm kalite süreçlerinin etkin ve yaygin olarak yürütüldügü Üniversitemiz basarisini uluslararasi siralamalara da tasimaktadir. Bu kapsamda, nitelikli büyüme ve kalite süreçleri ile uluslararasi siralamalarla ilgili çalismalara katki saglayan akademik ve idari personelimize tesekkür ediyorum” dedi.

THE siralamasi; Egitim (Teaching), Arastirma (Research), Atif (Citations), Uluslararasi Görünüm (International Outlook) ve Sanayi Geliri (Industry Income) olmak üzere 5 baslik altinda yer alan 13 performans göstergesine göre yapiliyor. Dünyanin birçok ülkesinden üniversitelerin birbiriyle yaristigi siralama, küresel ölçekte üniversitelerin prestij ve sayginligi konusunda önemli bir ölçüt kabul ediliyor.
Kaynak: İHA