PKK'nin Sözde Ikinci Kandil Dedigi Kato Dagi'nda Mehmetçikle Mangal Keyfi

Sirnak’ta bir zamanlar teröristlerin sözde ikinci Kandil dedikleri Kato Daginda simdi güven kareleri yansiyor. Kaymakam Hasan Uguz, 3 bin rakimli askeri üs bölgesini ziyaret edip Mehmetçikle mangal keyfi yapti.

PKK'nin Sözde Ikinci Kandil Dedigi Kato Dagi'nda Mehmetçikle Mangal Keyfi
Sirnak’in Beytüssebap ilçesinde bir zamanlar PKK’li teröristlerin kampi olan ve sözde ikinci Kandil dedikleri Kato Jirki Bölgesi Sehit Tümgeneral Aydogan Aydin koordinesinde, 2015 yilinda baslatilan operasyonlar sonucu teröristlerin inlerine girilmis ve kamyonlar dolusu mühimmat, yasam malzemesi, gida çikarilmis ve imha edilmisti. Bölge, teröristlerden temizlendikten sonra Siirt, Sirnak, Hakkari üçgeninde bulunan Kato Dagi zirvesinde Tuzluca askeri üs bölgesi kurulmustu.

Kar kalinliginin yer yer 4 metreye kadar çiktigi bölgede kus uçurtmayan Mehmetçigi ziyaret eden Kaymakam Hasan Uguz, Cumhuriyet Savcisi Emre Karacan ile beraber mangal yakti. Askeri üs bölgesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Uguz, üs bölge sorumlusu komutanlardan bilgi aldi. Aksam yemeginde Mehmetçige eslik eden Kaymakam Uguz, vatandasin güveni ve huzuru için canini ortaya koyan Mehmetçige çok tesekkür ettigini ifade etti.

Uguz, Kato Dagi’ndaki üs bölgesinde görevli bütün silahli kuvvetlere çalismalarinda basarilar ve kolayliklar diledigini belirtti.

Kaynak: İHA