Okul Bahçesinde Hem Meyve Üretecekler Hem De Egitim Görecekler

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, "Baska Bir Okul Mümkün Projesi" kapsaminda Küçükköy Mahallesi’ndeki Necmi Komili Ilkokulu’nda alisilagelmisin disinda ögrencilere tarimsal alanda da egitimler verilmeye hazirlaniliyor.

Okul Bahçesinde Hem Meyve Üretecekler Hem De Egitim Görecekler
TÜSIAD’in eski Baskani Is Insani Ümit Boyner’in destegiyle baslayan çalismalarla okulun bahçesinde genis bir alanda ögrencilerin toprakla ilgilenip, tarimsal ürünler üretebilmesi ve ürettiklerinin satisindan gelir elde edebilmesi saglanilacak.

Siniflardan çok okul bahçesinde doga ile bas basa kosullarda egitim görebilmelerinin önünü açabilecek proje ile ögrencilerin motivasyonlarinin da arttirilmasini hedefleniyor.

Okul Müdürü Mithat Ergün’ün yani sira Okulun Aile Birligi üyeleri; Nilüfer Tollu, Öznur Kahraman, Esra Basak, Murat Erol, Levent Kahraman ve Sandy Tuncel’in girisimleriyle projeye dahil edilen Ümit Boyner yaptigi açiklamada, Küçükköy’deki Necmi Komili Ilkokulu’nda ögrencilerin toprakla ve dogayla daha fazla iç içe egitim alabilmesi için Okul Aile Birligi ile birlikte BBOM (Baska Bir Okul Mümkün) Projesi kapsaminda bir egitim baslattiklarini anlatti.

Okulu ve okulun alanini ögrencinin doga içerisinde çalisabilecekleri, tarim egitimi alabilecekleri bir alan haline getirdiklerini belirten Boyner, projenin, Okul Aile Birligi’nin egitime bakis açisinin ortaya koymus oldugu bir vizyon oldugunu savunarak, bu konuda okul müdürlügü ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nden de destek aldiklarini söyledi.



Koordinatörlügünü Peyzaj Mimari Aybike Zengin’in üstlendigi projenin Ayvalik’ta gerçeklesmesinin nedenini de açiklayan Boyner, bunun sebebini de; Ayvalik’in zaten dogasinin yani sira su anda sürdürülebilir yesil ekonomiye geçisin önemli bir merkezi olabilme potansiyeliyle ilkögretimden itibaren egitim verilebilecek düzeye ve olanaklara sahip olmasina bagladi.

450 bin liralik destek

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Ayvalik Ilçe Milli Egitim Müdürü Güner Bahadir ise; Küçükköy’deki Necmi Komili Ilk ve Ortaokulu’nun 29 dönümlük kullanim disi olan bahçesinin 9 dönümlük bölümünün hem yasam alani hem de egitim alani olabilmesi için Ümit Boyner’in destek vermesinden duydugu memnuniyeti ifade etti.

Bu bölümde ögrencilerin oyun parkuru, yesil alan ve ayni zamanda da sera alanlariyla bine yakin bitkinin yetistirilmesinin amaçlandigini kaydeden Müdür Bahadir, “Bu alanda üretilecek meyve agaçlarinin ürün vermesiyle de bundan elde edilecek gelirle de hem okula hem de projede yer alan ögrencilere gelir saglanmasi öngörülüyor. Ümit Boyner hanimefendiyle Okul Aile Birligimiz vasitasiyla iletisim kurduk. Sagolsun bu konuda yaklasik 450 bin liralik ekonomik bir destek ile bu projeye destek verdi” dedi.

Proje kapsaminda tarimsal anlamda ögrencilere ilkokuldan baslayan egitimler vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Ayvalik Ilçe Milli Egitim Müdürü Güner Bahadir, “Bu sayede bir bitkinin yetistirilmesi ile üretilmesine ait serüveni, daha sonrasinda geri dönüsüme kazandirilmasina ait süreci ögrencilere aktarmak istiyoruz. Zaten bu Milli Egitim Bakanligimizin egitim politikalarinda var olan bir çalismadir” ifadelerini kullandi.

Projenin hayata geçirilmesinde Ümit Boyner’in son derece aktif bir rol üstlendigini aktaran Güner Bahadir, “Okul bahçesindeki çalismalari Ümit hanim kendi ekibiyle yürüttü. Bu kapsamda Peyzaj Mimari Aybike Zengin koordine etti. Her sey tamamlanana ve bize teslim edilinceye kadar kendisi bizzat ilgilendi” diye konustu.

Müdür Bahadir, bir okul bahçesinde yapilan böylesi bir çalismanin bölgede bir ilk oldugunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA