Mersin'de Yaban Hayvanlari Için Dogaya 84 Ton Yem Birakildi

İçel’de kis sartlarinin çetin geçtigi Toros Daglari’nin yüksek rakimli bölgelerinde dogada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlar için yaklasik 84 ton yiyecek birakildigi bildirildi.

Mersin'de Yaban Hayvanlari Için Dogaya 84 Ton Yem Birakildi
Erdemli ilçesinde doga koruma ve milli parklar subesi, kirsal Güneyli Mahallesinin 1700 rakimli Tolaz mevkisinde karlarla kapli bölgede agir geçen kis kosullari nedeniyle yaban hayvanlari için yemleme çalismasi yapildi. Ekipler tarafindan dogaya bugday, misir, arpa gibi yemler ile birlikte ekmek, pazar artigi ve et birakildi.

Çalismalarla ilgili bilgi veren Doga Koruma ve Milli Parklar Subesi Erdemli Sefi Mevlüt Çetin, bu yil İçel genelinde 104 ton olan yem birakma hedefinin, 84 ton yem birakilarak büyük ölçüde gerçeklestirildigini söyledi.



Çetin, "Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü’müzün talimatlari dogrultusunda her yil yogun geçen kis aylarinda yaban hayvanlarinin hayatlarini devam ettirebilmeleri için yemleme çalismasi yapiyoruz. Bu yil da İçel ilimiz Erdemli ilçemiz Güneyli Mahallesi 1700 rakimli Tolaz Mevkiinde bugday, arpa, misir, yonca, pazar artigi, et gibi her çesit yem kullanarak çesitli hayvanlar için yemleme çalismasi yapmak için toplandik" dedi.

Agir kis kosullarinda yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarini yemleme faaliyetleri ile desteklediklerini ifade eden Çetin, "İçel genelinde bu yil 104 ton yem birakma hedefimiz bulunmaktadir. Bunun 84 tonunu gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Kis boyunca yemleme faaliyetlerimiz devam edecektir" diye konustu.

Karlarla kapli bölgelerde gerçeklestirilen yemleme faaliyetleri ile yaban hayvanlarinin yüksek rakimli bölgelerde hayatlarini devam ettirmeleri destekleniyor.
Kaynak: İHA