Mamak Belediyesi'nden Kirsal Kalkinmaya Destek

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tarimsal üretim için açikladigi indirim ve destek paketinin ardindan harekete geçen Mamak Belediyesi, çiftçilere yüzde 90 hibeyle sebze fidesi vermeye basladi.

Mamak Belediyesi'nden Kirsal Kalkinmaya Destek
Mamak Belediyesi, çiftçilere yüzde 90 hibeyle sebze fidesi vermeye basladi.

Bugüne kadar hem üreticinin elini güçlendirmek hem de ilçenin verimli topraklarini, bitki çesitliligini, zenginligini artirmak ve sehir ekonomisini canlandirmak üzere tarimsal üretime önemli destekler veren Mamak Belediyesi, çiftçilerin ihtiyaci disinda kalan ürünleri de Mamak Belediyesi bünyesindeki Mamak Kadin Kooperatifi (MAKKOP) araciligiyla satin alarak, anlasmali marketlere tedarik edecek. Böylelikle üreticinin tüm ürünleri ekonomiye kazandirilmis olacak.

Mamak Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü’nce verilen sebze fide hibesi, en fazla bin metrekare tapulu alana sahip çiftçilere üç tür sebze fidesi (domates, biber, patlican) olarak dagitilacak. Sebze fidesi dagitim basvurulari Mamak Belediyesi’nin resmi internet sayfasindan gerçeklestirilecek ve 28 Subat günü sona erecek. Fide destegi basvurularina “https://ehizmet.mamak.bel.tr/Basvuru/SebzeFidesi” adresinden ulasilacak.

“Topragimizin kiymetini biliyoruz”

Mamak’in bereketli topraklarinin kiymetini bildiklerini ifade eden Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Yerli ve milli ata tohumlarimizin gelecege tasinmasi konusunda çiftçilerimize büyük sorumluluk düsüyor. Bu kapsamda bizler de onlara belediye olarak Türkiye’nin birçok yerinden topladigimiz ata tohumlarimizdan elde ettigimiz fideleri çiftçilerimize bu kadim degerlerimizi yasatmalari için hibe ediyoruz. Böylelikle hem sehir ekonomisini hem de kadim degerlerimizi nesillere aktararak tarimsal üretiminin kalkinmasina vesile oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA