Gaziantep'te Aile Sagligi Merkezi'ni Talan Eden Süpheli Tutuklandi

Gaziantep’te kapali olan Aile Sagligi Merkezi’ne (ASM) girdikten sonra yagma yaparak binlerce liralik zarara yol açan ve polis ekipleri tarafindan yapilan çalisma ile yakalanan M.A. isimli sahis, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adli mercilerce tutuklandi.

Gaziantep'te Aile Sagligi Merkezi'ni Talan Eden Süpheli Tutuklandi
Olay, geçtigimiz günlerde merkez Sahinbey ilçesine bagli Ünaldi Mahallesi’ndeki 31 Nolu Aile Sagligi Merkezi’nde (ASM) yasanmisti. Iddiaya göre 7 Subat’tan beri kapali olan ASM’nin baska bir yere tasinmasi için karar alinmisti. Toplam 7 aile hekiminin çalistigi ASM’nin alt bodrum katini mesken edinen ve madde bagimlisi oldugu ileri sürülen bir sahis, geçtigimiz günlerde ASM’nin kapisini kirarak içeri girmisti.

ASM talan edildi, elektronik esyalarin hepsi çalindi

Binanin içini tarumar eden ve madde bagimlisi oldugu iddia edilen M.A. isimli sahis, adeta binayi yagmaladi. Elektronik cihazlardan ilaçlara kadar ASM’de ne var ne yok her seyi çalan madde bagimlilari binanin içini bosaltti. ASM’nin elektrik kablolarinin bile söküldügü, bazi masa ve sedyelerinin ise parçalandigi belirlendi.

ASM’yi yagmalayan süpheli sahis tutuklandi

Yasanan yagma olayi sonrasi çalisma yapan Gaziantep Emniyet Müdürlügü ekipleri, olayi gerçeklestirdigi tespit edilen bir sahsin kimligini ve yerini tespit etti. M.A. süpheli sahis, adresine yapilan baskin sonucu yakalanarak gözaltina alindi. Süpheli sahis, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet’ten açiklama

Konu ile ilgili Gaziantep Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Sahinbey ilçemizde bulunan 31 Nolu Aile Saglik Merkezinde 04.02.2022 ve 13.02.2022 tarihlerinde meydana gelen hirsizlik olayini gerçeklestirdigi tespit edilerek yakalanan M.A. isimli süpheli, yapilan yasal islemlerin ardindan 17.02.2022 tarihinde sevk edildigi adli mercilerce tutuklanmistir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA