Futbolcunun 3 Kez Çapraz Bagi Koptu, Uzmanlar 'Antrenman' Detayina Dikkat Çekti

Elazigspor’un genç futbolcusu Selim Enes Özeren’in iki buçuk yil içerisinde 3 kez ön çapraz bagi koptu. Basarili geçen ameliyat sonrasi futbolcu taburcu edilirken, tedaviyi üstlenen Medical Park Elazig Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Op. Dr. Burhan Taneli, uygun olmayan kosul ve zeminlerde yapilan sporun ve yogun antrenman temposunun ön çapraz bagin kopmasina sebep olabildigine dikkat çekti.

Futbolcunun 3 Kez Çapraz Bagi Koptu, Uzmanlar 'Antrenman' Detayina Dikkat Çekti
Elazigspor’un 23 yasindaki genç futbolcusu Selim Enes Özeren’in son iki buçuk yil içerisinde hem sag hem de sol diz çapraz baglari koptu. Bu süre zarfinda iki dizinden de ameliyat olan Özeren, son olarak takimiyla gittigi Antalya’daki kampta da sakatlik yasadi. Sol dizinin çapraz bagi kopan genç futbolcu Elazigspor’un sponsoru olan Medical Park Elazig Hastanesine sevk edildi. Elazigspor’un basarili orta saha oyuncusu burada Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Op. Dr. Burhan Taneli tarafindan gerçeklestirilen operasyonla sagligina kavusarak taburcu edildi.

Antrenmana dikkat

Op. Dr. Taneli ön çapraz bagi kopmasina neden olan en büyük etkenlerin, uygun olmayan kosul ve zeminlerde yapilan spor ve yogun antrenman temposu oldugunu belirtti.

Op. Dr. Burhan Taneli, “Elazigsporlu profesyonel sporcu Enes Özeren bundan iki buçuk yil önce de çapraz bagini kopardiktan sonra hastanemize basvurdu. Cerrahi sonrasi tekrar kopardi. Ikinci cerrahi operasyonunda sag dizindeki tedavisini ben üstlenmistim. Iki senedir de futbol oynuyordu ama bu sefer sol dizinin çapraz bagi koptu. Daha sonra da hastanemize geldi. Dün itibariyle kendisini ameliyat ettik ve basarili operasyon sonrasi hemen bir gün sonra egzersizlere basladi.

Insallah kisa sürede futbola dönecektir” dedi.



40 yas altindakilere cerrahi müdahale gerektiriyor

Ön çapraz bagi kopmalarinin sadece futbolcularda degil, diger bütün sporlarda da rastlanan bir sakatlik durumu oldugunun altini çizen Op. Dr. Burhan Taneli, “Bu sakatliga en çok sebep olan durum istatistiklere göre ön adale gruplarinin esit olmayarak kuvvetlendirilmesi, ikincisi kuvvetsizlik ve üçüncüsü de yogun antrenman temposudur. Bunlarin hepsi ön çapraz bagi kopmasina sebeptir. Ayrica uygun olmayan kosul ve zeminlerde yapilan sporlar da çapraz bagin kopmasina sebep olabilir. Çapraz bag kopmalari özellikle 40 yas altindaki kisilerde cerrahi operasyon gerektirir ve mutlaka bu durumdaki hastalara ameliyat olmalarini öneririm” ifadelerini kullandi.

Elazigsporlu futbolcu Selim Enes Özeren ise, "Çapraz bag ameliyatimiz güzel geçti. Bu üçüncü çapraz bag ameliyatim. Sag dizimdeki ikinci operasyonumu ve simdi de sol dizimde kopan çapraz bag ameliyatimi Op. Dr. Burhan hocamiz yapti. Ameliyatim basarili geçti. Insallah, çalismalarimi düzenli ve sik bir sekilde gerçeklestirip en kisa sürede futbola dönecegim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA