Beytüssebap'ta Açilan Kurslarla Kadin Istihdami Artti

Sirnak Il Milli Egitim Müdürü Beytüssebap’ta kursiyerlerle bir araya geldi. Halk egitim merkezi bünyesinde açilan kurslarda yapilan hediyelik esya tanitim sergisini gezdi.

Beytüssebap'ta Açilan Kurslarla Kadin Istihdami Artti
Il Milli Egitim Müdürü Ahmet Özdemir, Beytüssebap’ta ögretmen, ögrenci ve kursiyerlerle bir araya geldi. Kaymakam Hasan Uguz’u ziyaret eden Özdemir, ardindan Beytüssebap Çok Programli Anadolu lisesi konferans salonunda ilçe genelinde açilan kurslarda çalisan usta ögretici ve kadin ögrencilerle bir toplanti düzenlendi.

Toplantida, kadin istihdamina yönelik adimlar atildigi paylasildi. Burada kursiyerlerin sorun ve taleplerini degerlendiren Özdemir ve beraberindekiler, ardindan halk egitim merkezinde çalisan kadinlarin hediyelik esya sergisi ziyaret edildi. Burada konusan Özdemir, buraya gelis amaçlarinin ilçede usta ögreticileri ve ögrencilerle bulusmak oldugunu ifade etti.

Ilçe ekonomisine nasil katki sunabilir degerlendirmesinde olduklarini aktaran Özdemir, “Insallah halk egitim müdürlügüyle bu harekete bir ivme katabiliriz. Ilçe kaymakamimizla beraber kurs ziyarette bulunduk” dedi.

Usta ögretici Evin Cin, Halk Egitim Merkezi Müdürlügüne bagli Aile Destek Merkezinde çalistigini belirterek, “Afrikali kadinlar figürlerini yapiyoruz. Bu vesileyle kadinlarimiz is bulmus oluyor. Para kazanmis oluyor. Sergimizde hemen hemen her seyi bulabilirsiniz’’ diye konustu.

Kadinlarin is sahibi oldugu kurslarda yapilan yüzlerce hediyelik ve çeyiz esyasi kurum amirlerine tanitildi. Jirki kilimi, amigurumi, çeyiz esyasi ve daha birçok çesidi sergileyen kadinlar, esyalari halk egitim merkezi bünyesinde satarak evlerinin geçimine katkida bulunduklarini söyledi.

Kaynak: İHA