Bayburt'ta Gençler Bilgilerini Yaristirdi

Bayburt’ta kurtulus heyecani liseler arasi Bayburt konulu bilgi yarismasiyla devam etti.

Bayburt'ta Gençler Bilgilerini Yaristirdi
Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 104. Yil dönümü etkinlikleri dolayisiyla Bayburt Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle düzenlenen “Bayburt Konulu Liselerarasi Bilgi Yarismasi” finali Anadolu Imam Hatip Lisesi Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Yarisma sonuna kadar çekismenin eksik olmadigi finalde üçlü gruplardan olusan bes takim sorulara dogru cevap verebilmek için zihin yordu. Toplam 20 soru üzerinden dogru yanitlara 10’ar puanin verildigi yarismayi Bayburt Kiz Imam Hatip Lisesi 180 puanla birinci olarak tamamladi.

Yarismanin ilk 20 soruluk etabini 170 puanla tamamlayan Bayburt Anadolu Imam Hatip Lisesi ile Bayburt Rekabet Kurumu Kiz Anadolu Lisesi ikincilik için yaristi. Iki takim arasindaki çekismede ikinciyi belirleyen soru “Bayburt’un nüfusu en fazla mahallesi hangisidir?” oldu. Soruya “Singah Mahallesi” yanitini veren Bayburt Anadolu Imam Hatip Lisesi takimi ikinciligi elde etti. “Tuzcuzade Mahallesi” seklindeki yanitiyla Rekabet Kurumu Kiz Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Yarisma sonucunda birinci olan takim üyelerine ayri ayri 750 liralik hediye çeki ve takim halinde birincilik kupasi takdim edildi. Ikinci takima 500, üçüncü takima ise 250 liralik hediye çeklerinin verildigi yarisma ödül töreniyle sona erdi.

Vali Cüneyt Epcim ödül töreni sonrasi yaptigi konusmada yarismaya katilan ögrenciler ile organizasyonda emegi geçenlere tesekkürlerini iletti.

Belediye Baskani Hükmü Pekmezci de ögrencileri tebrik ederek organizasyonda emegi geçenleri kutladi.
Kaynak: İHA