Ameliya'nin Hayal Gücüne Engel Yok

Dogustan görme engelli 11 yasindaki Ameliya Selma Oguz; piyano çaliyor, yazdigi siirlere beste yapiyor, hikaye ve masal yaziyor. Okulunda da oldukça basarili olan Ameliya Selma’nin hayali ise kendine ait bestelerin genis kitlelerce duyulmasi ve ünlü sarkici Buray ile ayni sahnede sarki söylemek.

Ameliya'nin Hayal Gücüne Engel Yok
Izmir’in Kemalpasa ilçesinde bulunan Damlacik Ortaokulu 6. sinif ögrencisi 11 yasindaki Ameliya Selma Oguz, dogustan görme engelli. Ancak Ameliya’nin engeli hayal gücüne engel olmadi. Küçük yaslardan itibaren piyano çalan Ameliya Selma, hem yazdigi siirlere beste yapiyor hem de hikaye ve masal yaziyor. Asik Veysel Görme Engelliler Okulundan sonra köy okulunda ögrenimine devam eden Ameliya, derslerinde de basarilariyla adindan söz ettiriyor. Yaptigi besteleri internet ortaminda paylasmayi isteyen Ameliya Selma Oguz, ünlü sarkici Buray ile ayni sahnede sarki söylemeyi hayal ediyor.

“Derdimin dermani”

Annesi Rus, babasi da Türk olan Ameliya, “Daha 4 yasindayken annem salonumuza bir piyano kurdu. Notalarini elimle okudukça piyano çalmak ilgimi çekti. Bir süre sonra annem ve babam bir müzik ögretmeni ile görüstü. 2 yildir özel piyano dersi aliyorum. Piyano çaliyorum, ayni zamanda kendi bestelerim var. Siir, hikaye ve masal da yaziyorum. Müzik ve yazi yazmak benim için huzur verici. Derdimin dermani. Sarki sözlerini, çok sevdigim kisileri düsünerek yaziyorum. Büyüyünce müzik ögretmeni olmak istiyorum. Ögrencilerime kendi bestelerimi ögretmek benim için büyük mutluluk olur. Ayrica sarkilarimi internette yayinlamayi da istiyorum. Sarkici Buray’la da ayni sahnede sarki söylemek isterim” dedi.



“Arkadasim bana destek oluyor”

5. sinifa kadar Asik Veysel Görme Engelliler Okulunda okudugunu, ardindan Damlacik Ortaokuluna geçis yaptigini belirten Ameliya, “Okuldan ayrildiktan sonra gören çocuklarin arasinda ders yapmak beni zorlar diye düsünmüstüm. Ilk basta tedirgin olmustum ama her sey yolunda gidiyor. Sinif arkadasim Ecrin Yilmaz, bana destek oluyor. Sinifa birlikte giriyoruz. Derslerde yardimci oluyor. Teneffüslerde birlikte vakit geçiriyoruz” diye konustu.



“O aslinda engelli degil”

Baba Sahin Oguz ise kizinin sürecini su sözlerle anlatti: “Ameliya 3 yasindayken dünyadaki 70-80 ülkenin baskentlerini ezberlemisti. Annesi Rus oldugu için bu baskentleri Rusça olarak söylüyordu. Evimizde eski bir piyano vardi. Piyano ile ilgilenmeye basladi.

Ameliya’daki cevherleri görünce bu durumun üzerine gittik. Ona özel dersler aldirdik. Ameliya derslerinde de basarili. Ögretmenleri ondan çok memnun. Kizim hem piyano çaliyor hem de sarki sözü, hikaye ve masal yaziyor. Kendine ait besteleri var. Ameliya kitaplari arkadas olarak bilen, sorumluluklarinin farkinda olan bir çocuk. Ameliya’da eksik bir sey hissetmiyoruz. O aslinda engelli degil.”

“Özellikle köy okuluna yolladik”

Kizini özellikle köy okuluna gönderdiklerini ifade eden baba Oguz, “Biz kizimizi özellikle köy okuluna göndermek istedik. Arkadaslari ile köy okulunda kaynasmasini istedik. Köy okullarindaki ögretmenlerin daha canla basla egitim verdiklerini düsünüyoruz. Okul müdürü ve müdür yardimcisi bizimle çok ilgilendi. Bize ‘Okul olarak yapabilecegimiz bir sey var mi?’ diye sorulmasi bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandi.

“Hayal gücü çok genis”

Damlacik Ortaokulu Beyza Özcan da, “Ameliya dogustan görme engelli bir ögrencimiz. Onun hayal gücü çok genis. Siir yaziyor, sarki besteliyor. Çok güzel piyano çaliyor. Belirli gün ve haftalarda yaptigimiz etkinliklerde bize piyano çaliyor. Arkadaslari ile de çok uyumlu, örnek bir ögrencimiz. Derslerinde çok basarili. Deneme sinavlarinda çok kez birinci oldu. O bizim için özel bir ögrenci. Hirsli, heyecanli, umut dolu, piril piril bir ögrenci. Onunla birlikte olmaktan okul olarak çok mutluyuz” diyerek Ameliya Selma Oguz’un basarilarini anlatti.
Kaynak: İHA