OSTIM Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Irfan Suat Günsel'e Fahri Doktora Unvani

GÜNSEL’i kurarak KKTC’de otomotiv endüstrisi olusmasina öncülük etmesi nedeniyle Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’e OSTIM Teknik Üniversitesi tarafindan fahri doktora unvani verildi.

OSTIM Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Irfan Suat Günsel'e Fahri Doktora Unvani
OSTIM Teknik Üniversitesi, Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’e Ankara’da düzenlenen törenle fahri doktora unvani verdi. Alanlarinda gerçeklestirdikleri üstün nitelikli çalismalariyla ülke ve dünya için deger üreterek bilim dünyasina katki ve ilham veren isimlere verildigi açiklanan fahri doktora berati; Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’e, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin yerli otomobili GÜNSEL’i kurarak ülkeye sagladigi katkilar nedeniyle verildi.

Törende, Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’in, kuruculugunu yaptigi GÜNSEL ile Kuzey Kibris’ta otomotiv ekosistemi olusmasina öncülük ettigi vurgulanirken; GÜNSEL Akademi ve Meslegim Elimde programlari ile sanayide nitelikli istihdam olusturulmasina da büyük bir katki saglandigi belirtildi. Törende, Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’in uluslararasi hukuk alaninda verdigi egitimler ile literatüre yaptigi katkilara da dikkat çekildi.

40 yasindaki Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’de fahri doktoraya layik görülen en genç isimlerden biri oldu.

OSTIM Teknik Üniversitesi’nin düzenledigi törende Türkiye Bilisim Dernegi Onursal Baskani, bilgisayar ve yazilim mühendisi ve dil bilimci Prof. Dr. Aydin Köksal ve Turkovac asisini gelistiren ekibe liderlik eden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye de fahri doktora unvani verildi.

Pek çok davetlinin katildigi törende, Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’e fahri doktora beratini ise Türkiye Barolar Birligi Baskani Erinç Sagkan takdim etti.

“Kuzey Kibris’ta otomotiv ekosistemi olusmasina öncülük eden Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’e sanayide istihdama yönelik üstün hizmetlerinden ötürü tesekkürü bir borç biliriz”

Fahri doktora töreninin açilis konusmasini gerçeklestiren OSTIM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, misafirlerini selamlayarak basladigi konusmasina, “Aklini kalbiyle yoguran, bilgisini erdemiyle yücelten, basta ülkemiz olmak üzere tüm insanliga çalismalari, hizmetleri ve sahsiyetleriyle örnek olan, günümüzün yasayan degerlerine sizlerin huzurunda tesekkürlerimizi sunmak istiyoruz” seklinde devam etti.

Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’in uluslararasi hukuk alaninda verdigi egitimler ile literatüre yaptigi katkilar ve kuruculugunu yaptigi GÜNSEL ile Türk elektrikli araç üretiminin ivme kazanmasina sagladigi katkilar vesilesiyle fahri doktora verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Murat Yülek, “Prof. Dr. Günsel, GÜNSEL bünyesinde kurdugu GÜNSEL Akademi ile Yakin Dogu Üniversitesi ögrencileri basta Kibris’taki tüm ögrencilerinin otomotiv sektöründe kalifiye eleman olarak yetistirilmesinde büyük bir istihdam olusturmustur. Yine lise ögrencilerine yönelik hayata geçirilen ‘Meslegim Elimde’ projesi ile mesleki egitimde niteligin artirilmasina büyük katkilar sunmustur” ifadesini kullandi.

GÜNSEL’in Türk elektrikli araç üretiminin ivme kazanmasina çok degerli katkilar sundugunu ifade eden Prof. Dr. Yülek, “Kuzey Kibris’ta otomotiv ekosistemi olusmasina öncülük eden Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’e sanayide istihdama yönelik üstün hizmetlerinden ötürü tesekkürü bir borç biliriz” ifadelerini kullandi.

“GÜNSEL, sadece Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetimizi degil, dünyanin en önemli ve stratejik sektörlerinden birinde; Togg ile birlikte basta Türkiyemiz olmak üzere bütün Türk dünyasini temsil ediyor.”

OSTIM Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen fahri doktora töreninde konusan Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel konusmasina; üniversitelerin, bilimi ve bilgiyi ürüne ve faydaya dönüstürmeden toplumsal ilerlemeye öncülük edemeyecegini vurgulayarak basladi.

“Çagimizin gerçek üniversiteleri, sadece teorik bilgi üretmekle yetinmeyerek; bu bilginin ne ise yarayacaginin, topluma, ülkeye ve dünyaya ne fayda saglayacaginin pesinde kosan ve bunu ürüne dönüstürerek somutlastiran kurumlardir” ifadesini kullanan Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “Yakin Dogu Üniversitesi olarak, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde bu misyona öncülük ederek; ana vatan Türkiyemizin gücünü de yanimizda hissederek çalismaya ve üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Bu yaklasimin en somut örneklerinden birinin KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL oldugunu söyleyen Irfan Suat Günsel, “GÜNSEL, sadece Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetimizi degil, dünyanin en önemli ve stratejik sektörlerinden birinde; Togg ile birlikte basta Türkiyemiz olmak üzere bütün Türk dünyasini temsil ediyor. Bu sorumlulugu, Kibris Türkünün, Türkiye’mize ve Türk dünyasina duydugu güçlü bagliligin en anlamli sembollerinden biri olarak sahipleniyoruz” ifadesini kullandi.

Yakin Dogu Üniversitesi bünyesinde gelistirilen KKTC’nin yerli PCR Tani ve Varyant Analiz Kiti ve koruyucu burun spreyi Olirin’i de 2021’de kullanima sunduklarini hatirlatan Günsel, ürüne dönüsen projelerin yani sira, Yakin Dogu Üniversitesi’nin son bes yillik akademik performans ve bilimsel üretkenligi ile uluslararasi yüksekögretim derecelendirme kurumlarinin 2021’de yayinladigi listelerde üst siralarda yer aldigini vurguladi. Times Higher Education’in yayinladigi Dünya Üniversiteleri Siralamasi’nda “Mühendislik” ve “Bilgisayar Bilimleri” alaninda dünyanin en iyi ilk 250 üniversitesi arasinda yer aldiklarini söyleyen Günsel, “AD Scientific Index’in yayinladigi ‘En Iyi Üniversiteler Siralamasi 2022’de ise Yakin Dogu Üniversitemiz 488’inci sirada yer alarak dünyanin en iyi ilk 500 üniversitesi arasina girdi” ifadesini kullandi.

Günsel, konusmasini, “KKTC’miz ve Türkiyemiz için arastirmaya, gelistirmeye ve üretmeye devam ederken en özel motivasyon kaynaklarimizdan biri olacak olan ve gururla kabul ettigim Fahri Doktora Berati dolayisiyla basta OSTIM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Sayin Orhan Aydin’a, Sayin Rektör Prof. Dr. Murat Yülek’e ve OSTIM Teknik Üniversitesi Senatosunun çok degerli üyelerine en içten tesekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle sonlandirdi.
Kaynak: İHA