'Kesisme Açiklamasi Iyi Ki Varsin Eren' Filminin Bayrampasa Galasi Gerçeklestirildi

Teröristlerle girilen çatismada sehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in hikayesinin anlatildigi ’Kesisme: Iyi ki varsin Eren’ filminin Bayrampasa’da galasi gerçeklestirildi.

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurdugu pusuda sehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in yasam öyküsünü anlatan ’Kesisme; Iyi ki Varsin Eren’ filmi özel bir gösterimle Bayrampasa’da seyircileri ile bulustu. Galaya Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, filmde rol alan oyuncular ve çok sayida vatandas katildi.

Filmin gösteriminde zaman zaman duygusal anlar yasandi.

“Bayragimizi ülkemizi korumak zorunda oldugumuzu asla unutmamamiz lazim”

Filmin özel gösterimine katilan Bayrampasa Belediye Baskani Atila Aydiner, “Bugün ‘iyi ki varsin Eren’ filminin Galasi ile hemen sonrasinda da Insallah filmi seyredecegiz. Teröristlerle girilen çatismada eren isimli yavrumuzun, teröristlerin yaptigi hirsizligi ve teröristleri gördügünü Jandarmaya haber vermesinden sonra yasanan çatismanin ortasinda kalarak, sehit olan Eren Bülbül ve çatismada Sehit olan Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in hayatini anlatan gerçek, yasanmis bir filmi, Insallah hep birlikte izleyecegiz. Bu bize sunu gösteriyor, bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, hep birlikte Türkiye olacagiz. Dolayisiyla bayragimizi ülkemizi korumak zorunda oldugumuzu asla unutmamamiz lazim. Bu film ile birlikte gençlerimizi ve halkimizi aydinlatma gayesi ile bugün burada, bu filmde rol alan oyuncular ile birlikte halkimizla bu filmi seyredecegiz” seklinde konustu.



“Keske böyle bir sey yasanmasaydi, keske böyle bir film çekilmeseydi”

"Kesisme: Iyi ki varsin Eren" filminde Fethi Sekin Rolünü canlandiran Kemal Balibas, “Eren Bülbül daha 15 yasinda hayatinin baharinda anasinin kuzusu bir evladimiz. Diger tarafta bütün hayatini terörle mücadeleye adamis. Bu ugurda esinden, çocuklarindan yillarca ayri kalmis, çok degerli bir komutanimiz. Ikisinin yollari Trabzon Maçka’da hain bir terör saldirisi ile birlesti ve beraber sehit oldular. Filmin gerçek mekanlarda çekilmis olmasi filme ayri bir deger katiyor. Filmdeki bütün sahneler birebir yasanmis sahneler ve hiçbir ekleme yada çikarma yapilmadi. Çatisma sirasinda Ferhat komutan ile birlikte çatisan kahramanlar çekim sirasinda hep bizimleydi, onlarin söyledikleri dogrulsun da çekimler gerçeklestirildi.

Iki sehidimizin sehit olduklari yer bile birebir ayni. Filmin gerçek mekanlarda çekilmesi bizi çok zorluyordu. Çünkü, çekimlere gittigimiz her gün Eren Bülbül’ün mezarinin önünden geçiyorduk. Sonra kafamizi çevirdigimizde Eren Bülbül’ün annesi ile göz göze geliyorduk. Bu bizi manevi açidan çok zorluyordu. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalistik. Seyirciye de bunu yansittigimizi ettigimizi düsünüyorum. Hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Keske böyle bir sey yasanmasaydi böyle bir filmde çekilmeseydi. Ama bazen insanin elinden maalesef demekten baska bir sey gelmiyor. Bu film Ferhat Gedik ve Eren Bülbül anisina çekilmis olsa da bu filmde bir baska Sehidimiz olan Fethi Sekin’e anma yaptik. Bu rolde bana nasip oldu, bu yönden de çok gururluyum. Ben bu filmi bütün sehit ailelerine adiyorum ruhlari sad olsun. Mekanlari cennet olsun, Allah bize o günleri bir daha yasatmasin” seklinde konustu.



“Allah Eren Bülbül’ün Annesine Sabir versin”

Gala gecesine katilan Salim Metin, “Ben ilk defa bu filmi seyredecegim Insallah güzel anilarla bu filmi seyretmis olacagiz. Bu programi yapan herkesten Allah razi olsun, emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Filmi izlemeye gelen Hamiyet Bilgici, “Rahmetli sehidimiz Eren Bülbül’ün filmine geldik. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Bütün kahramanlarimizin hayati böyle filme alinirsa gençlerimize örnek olacagini düsünüyorum. Allah bu aciyi yasayan Eren Bülbül’ün annesine ve bütün sehitlerimizin ailelerine sabir versin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA