Tuncelili Vatandastan Örnek Davranis Açiklamasi Her Gün Onlarca Yaban Kekligini Besliyor

Tunceli’de bir vatandas, zorlu kis sartlari nedeniyle yiyecek bulmakta sikinti yasayan onlarca yaban kekligini bugdayla besliyor.

Tuncelili Vatandastan Örnek Davranis Açiklamasi Her Gün Onlarca Yaban Kekligini Besliyor
Tunceli, son yillarin en çetin kis kosullarini yasiyor. Kis mevsimi sadece insanlarin degil yaban hayvanlarinin da hayatini olumsuz etkiliyor. Yiyecek bulmak konusunda sikinti yasayan yaban hayvanlari için kent genelinde Doga Koruma ve Milli Parklar Subesi ekipleri ve jandarma tarafindan yemleme çalismasi yapilirken kimi gönüllü vatandaslar da bu çalismalara destek veriyor. Bu duyarli vatandaslardan biri de Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yasayan Altan Sahin. Sahin, kis mevsimi boyunca her gün onlarca keklik için dogaya bugday birakiyor. Her gün ayni saatlerde yüksek kesimlerden asagilara inerek Sahin’in biraktigi bugdaylarla karinlarini doyuran yaban keklikleri yeniden dogal ortamina dönüyor.

Kisin son derece çetin geçtigini belirten Altan Sahin, "Kekliklerin yiyecek bulmakta sikinti yasadiklarini görünce ben de kendi imkanlarimla bugday satin alarak onlara biraktim. Ilk zamanlar çekinerek gelip bugdaydan yiyen yaban keklikleri daha sonra yakinlarina sokulmama aldiris etmeden yemlerden yemeye basladilar. Çünkü onlara zarar vermeyecegimi anladilar. Imkanlarim yettigince mevsim boyunca yemleme çalismalarina devam edecegim. Bu konuda duyarli insanlardan da yem konusunda destek bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA