Vali Amcalari Onlara Böyle Örnek Oldu

Yozgat Valisi Ziya Polat, ögrencilere kitap okuma aliskanligi kazandirmayi amaçlayan projeye destek vermek için ögrencilerle siralarini paylasip onlarla birlikte kitap okudu.

Vali Amcalari Onlara Böyle Örnek Oldu
Yozgat Valiligi himayesinde Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde baslatilan Egitim Stratejisinde Etkin Roller Projesi (ESER) kapsaminda il genelindeki okullarda ögrenciler derse kitap okuyarak basliyor. Dersin ilk 20 dakikasini ögretmenleri esliginde kitap okuyarak geçiren ögrenciler, daha sonra derse basliyor.

Proje kapsaminda Milli Egitim Vakfi Ilkokulu’nda ögrencilerin kitap okuma etkinligine katilan Yozgat Valisi Ziya Polat ve Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici, ögrencilerle birlikte 20 dakika boyunca kitap okudu.

Yozgat’ta egitim kurumlarinda ögrencilerin, 20 dakika boyunca kitap okuyarak derse basladiklarini söyleyen Yozgat Valisi Ziya Polat, “ESER projesi kapsaminda su an Yozgat’in tüm egitim kurumlarinda minimum 15-20 dakika okuma etkinligi yapiyoruz. Çocuklarimizi kitapla bulusturmayi istiyoruz. Çocuklarimiza bu aliskanligi kazandirirken evde de çocuklarimizin anne ve babasiyla yarim saat kitap okumasini istiyoruz. Bilginin güç oldugu günümüzde okuyarak bu güce ulasmak istiyoruz. Çocuklarimizi kitapla bulusturmak ve kitap sevgisi asilamak ve onlarin okumanin uçsuz bucaksiz rüyalarinda gezmesini istiyoruz. Tüm egitim kurumlarimizda ögretmenlerimizin gözetiminde ilk derste 20 dakika okuma kampanyasi baslattik. Insallah bu çocuklarimizi ilkokuldan itibaren okuma aliskanligina ve bu aliskanligi çocuklarimizla beraber ailelerimize ulastirmayi istiyoruz” dedi.

Kitap okumayi çok sevdigini söyleyen 3/E sinifi ögrencilerinden Elif Evra Basol, dersin ilk 20 dakikasinda sinifta kitap okuyoruz, evde de anne ve babamla kitap okuyorum” dedi.

Ögrencilerden Nisa Sayarer ise “Biz her sabah 20 okulda kitap okuyoruz, evde de ailemle kitap okuyoruz. Kitap okumayi çok seviyorum. Su ana kadar 47 tane kitap okudum” seklinde konustu.

Etkinligin sonunda Vali Ziya Polat ve Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici, ögrencilere kitap hediye etti.
Kaynak: İHA