Milletvekili Vahapoglu Açiklamasi 'ABD'nin Hedefi Türkiye'yi Yormak'

MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoglu, "Küresel hegemonya hedefindeki ABD’nin yeni jeopolitik düzeni tek basina insa edemeyecegini anlayinca Türkiye’yi yorarak yaninda tutmaya çalisiyor" dedi.

Milletvekili Vahapoglu Açiklamasi 'ABD'nin Hedefi Türkiye'yi Yormak'
Türkiye’ye yönelik aleni veya gizli husumet sadece ABD ve güdümündeki ülkelerle sinirli olmadigini ifade eden Vahapoglu, “Tüm bu gizli veya aleni husumeti frenleyen güç, TSK’nin caydirici, etkin ve saygin konumu ile milli birlik ve beraberligimizin bozulmamis olmasidir. PKK ve türevlerinin ABD, AB ve NATO üyesi ülkelerce desteklenmesi üzerine MHP Lideri Bahçeli, ’Türkiye seçeneksiz degildir. Türkiye çaresiz degildir. NATO’yla var olmadik. NATO’suz da yok olmayiz’ seklindeki sözleri Türk milletinin tepki ve düsüncesinin siyasi yansimasidir. Suriye, iç harbi ile zirve yapan bir ‘düzensiz göç’ ve Afganistan kaynakli bir ‘yönlendirilmis planli göç’ ile karsi karsiyadir. Bu çerçevede TSK’nin sinir ötesi müdahaleleri Türkiye’nin öz savunmasinin bir geregidir. Dogu Blogunun dagilmasinin ardindan ’Neoconlar’in güdümündeki ABD ve yedekledigi AB ve Japonya ile Anglosakson ülkelerin küresel bir hegemonya insa etmek adina milli devletleri hedefine alip, saldiriya geçti. Türkiye’de hedef ülkelerin basinda geliyor. Kendilerinin kontrolünde olmasi kaydiyla küresellesme tesvik edilmis, milli ve üniter devletler öncelikli hedefler haline getirilmis, dinler, mezhep ve mesrepler ile diger alt kimlikler tahrik edilmis ve vahsi-yikici istilaciligin tüm oyunlari sahnelenerek Asya, Afrika’nin Kuzeyi ve Güney Amerika yeniden dizayn edilmeye çalisilmistir” dedi.

Vahapoglu, günümüzde yasanan belirsizlikler ve risklerin temelinde tek kutuplulugu sürdürme çabasindaki ABD ve bunu kabul etmeyen Rusya ve Çin ile destekçisi ülkeler arasindaki çekismenin yattigini belirtti.

Bu süreçte ABD’nin yeni jeopolitik düzeni tek basina kuramayacaginin farkinda oldugunu ifade eden Vahapoglu, “Bunun için AB ve Japonya ile Anglosakson ülkeler disinda kalan Türkiye gibi müttefiklerini yorarak kendisine sürekli tabi tutma çabasindadir” diye konustu.

ABD’nin PKK’ya verdigi destekle Suriye topraklarinda olusturulmaya çalisilan terör koridoru, BM sözlesmesinin verdigi yetkiye dayanilarak Firat Kalkani, Zeytin Dali, Baris Pinari ve Bahar Kalkani sinir ötesi harekâtlar ile engellendigini belirten Vahapoglu, "Ayrica yurt içine yönelik yapilan Pençe, Kiran, Kapan ve Yildirim operasyonlari ile de önemli miktarda teröristi etkisiz hale getiren temizlik harekâtlari gerçeklestirilmistir. PKK ve türevlerinin ABD ve AB ile Türkiye’ye aleni ya da gizli husumet duyan ülkelerce siyaseten desteklenmesi, egitilmeleri, donatilmalari, ihtiyaç duyduklari her türlü silah, mühimmat, araç gereç ve sahte belgenin temin edilerek verilmesi Türkiye’nin bekasina yönelik ciddi bir tehdittir. Türkiye çaresiz degildir. Eger sartlar içinden çikilmaz hale bürünürse NATO’dan ayrilmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alinmalidir” dedi.

Türkiye bugüne kadar oldugu sekliyle ne ABD, ne AB, ne Rusya, ne Çin’in jeopolitigine boyun egmeyecegini belirten Vahapoglu, "Türkiye’nin bugüne kadar yaptigi üzere kendi jeopolitigini merkeze alarak karar gelistirecegini ve pozisyon-tavir alacaktir. Bunun için elindeki en önemli imkanlar, vatandasin güven ve karariyla olusturulan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi, Peygamber Ocagi gördügümüz Türk Silahli Kuvvetleri ve vatandasimizin engin sagduyusu ve destegidir. Türk Silahli Kuvvetlerinin dünyanin en caydirici ordularindan biri haline getirilmesi Türkiye’nin gerçeklerinin bir geregidir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA