Mersin'de Çocuklara Sütün Yaninda Kuruyemis

İçel Büyüksehir Belediyesi, ’Süt Senin Gurur İçel’in projesi çerçevesinde anaokulu ve ilkokul ögrencilerine sütün yaninda kuruyemis ikramina da basladi.

Mersin'de Çocuklara Sütün Yaninda Kuruyemis
İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan, basarili bir gelecegin saglikli nesiller ile mümkün olabilecegi düsüncesi ile hayata geçirilen proje çerçevesinde ilk olarak Tece Cumhuriyet Ilk ve Ortaokulu’nda egitim-ögretim göre çocuklara süt ve kuruyemis dagitildi.

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Sosyal Yardimlar Sube Müdürü Özlem Yasar, Baskan Vahap Seçer’in en çok önemsedigi konularin basinda egitim geldigini ve bu dogrultuda ögrencilere kent genelinde çesitli imkanlar sunmaya çalistiklarini belirtti.

Yasar, "Bu çerçevesinde çalismalarimizdan biri 2019 yilinda baslayan süt dagitimimiz. Dezavantajli kosullardaki okullarimiza süt dagitmaya baslamistik. Bugünden de çocuklarimiza bu sütün yaninda kuruyemis vermeye basladik. Saglikli, bir ögün atistirmalik kuruyemisler çocuklarimizla bugün bulustu. Hem çocuklarin saglikli beslenmesine hem de aile bütçesine katki olarak düsündük bu projeyi. Yayginlastirarak devam ettirmeyi düsünüyoruz" dedi.

Tece Cumhuriyet Ilk ve Ortaokulu Rehber Ögretmeni Çigdem Akkoyun ise "Bölge olarak biraz daha dezavantajli bir bölgede bizim okulumuz, ki sosyo-ekonomik düzeyleri de çok düsük bir yer burasi. Çocuklar için çok iyi oluyor diyebilirim. Belki haftada bir defa bile bu sütü dagittigimizda sadece burada içebilen çocuklar var. Ayni zamanda özellikle kuruyemise baktigimizda, o alanda da çocuklar çok yetersiz. Saglikli beslenmede temel ihtiyaçlar hiyerarsisinde en altta olan yeme ve içmede yetersizler. Bunun haftada 1, 2 haftada bir düzenlenmesi, getirilmesi bizim için çok çok önemli. Çocuklar için de çok önemli. Çok mutlu oluyorlar, biz de çok mutlu oluyoruz ayni zamanda" ifadelerini kullandi.

"Çocuklar tam su an gelisim çagindalar"

Okul Aile Birligi Baskani, özel egitim ögrencisi velisi ve halk oyunlari egitmeni Esra Koçak da, "Çocuklar tam su an bir gelisim çagindalar ve burada ayirt edilmiyor. Durumu olan olmayan diye bir ayrim yok. Tüm çocuklar faydalaniyor. Bir servis, ulasim olsun, herhangi bir kitap, kirtasiye, süt, üzüm, meyve, kuruyemis; her türlü Belediye’nin yapmis oldugu katilimlardan tüm ögrencilerimiz faydalaniyor. Burada durumu olan olmayan gibi bir ayrim hiçbir zaman olmadi" diye konustu.

Kaynak: İHA