Büyüksehir'den Sokak Hayvanlari Için Önemli Egitim

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan her yil düzenlenen ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ egitimi OSM’de tamamlandi. 14 gönüllünün katilim sagladigi egitim ile birlikte katilimcilar, valilikten onayli kimlikleri sayesinde yerel yönetimler ile birlikte organize bir sekilde çalisabilecek.

Büyüksehir'den Sokak Hayvanlari Için Önemli Egitim
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan her yil düzenlenen ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ egitimi Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) gerçeklestirildi.

Egitime katilan katilimcilar, egitimin ardindan alacaklari valilikten onayli kimlikleri sayesinde yerel yönetimler ile birlikti organize bir sekilde çalisabilecek. Egitimde; ev ve süs hayvanlarinin korunmasina dair Avrupa Sözlesmesi, 5199 sayili Kanun ve Yönetmelik, hayvan davranisi, hayvan bakimi ve beslenmesi, hasta hayvanlarin taninmasi hakkinda genel bilgiler, hayvanlarin kisirlastirilmasi, asilanmasi, isaretlenmesi, sahiplenilmesi ile ilgili genel bilgiler paylasildi.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi egitimine; Tarim ve Orman Il Müdürlügü, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü, Sakarya Veteriner Hekimleri Odasi ve Sakarya Büyüksehir Belediyesinde görevli veteriner hekimler katilarak egitim sundu. Egitime 14 kisi katilim sagladi. Sakarya Barosu Hayvan Haklari Komisyon Baskani Avukat Zeynep Özder, “Büyüksehir Belediyemizle hayvan haklari için yaptigimiz çalismalar neticesinde yerel hayvan koruma gönüllülügü egitiminin açilmasi bizler çok mutlu etti. Pandemiden dolayisiyla aksayan egitimler tekrar basladi.

Sehrimizde hayvan sever insan sayisi çok fazla. Bu noktada gönüllü çalismak isteyen vatandaslarimiz artiyor. Resmi makamlarla birlikte hareket ettigimizde sokak hayvanlariyla alakali çok fazla yol kat edebilecegimize inaniyoruz. Bizler Sakarya Barosu olarak elimizi tasin altina koymaya haziriz. Komisyon heyetimiz olarak bugün burada egitimdeydik. Ileriki dönemlerde de Büyüksehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle ortak çalismalarimiz sayesinde sokak hayvanlari için daha huzurlu yasam alanlari, saglikli ve güvenli bir ortam olusturacagimizi düsünüyorum” diye konustu.

Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Serra Karadeniz, “Bugün Büyüksehir Belediyemizin düzenledigi hayvan koruma gönüllüleri programina katildik. Daha önce bu konu hakkinda Belediyemize talebimizi iletmistik. Tesekkür ediyoruz bizlere olumlu bir dönüs sagladilar ve böyle önemli bir programi gerçeklestirdiler. Senede bir defa düzenlenen bu kursa katilarak kimliklerimiz alacagiz. Belediyemiz ile birlikte çalisarak hem insanlarimizi hem de sokakta kalan hayvanlarimizi olumlu etkileyecek çalismalara imza atacagiz. Sokak hayvanlarimizin kisirlastirilmasi konusunda gönüllü bireylerimizle ortaklasa çalismalarin yapilmasini planladik. Hem hayvanlarimizin huzuru hem de insanlarimizin huzuru için sokak hayvanlarimizi düsünerek güzel adimlar atacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA