Aksaray'da 86 Göz Altidan 80 Tutuklama

Aksaray’da 1 ay içerisinde düzenlenen operasyonlar, sok uygulamalar ve sok baskinlar yapan polis sorguladigi 16 bin 823 sahistan 737’si hakkinda yasal islem yapti. 86 kisinin gözaltina alindigi ve onlarca suç unsurunun ele geçirildigi çalismada 80 kisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aksaray'da 86 Göz Altidan 80 Tutuklama
Halkin huzur ve güvenligini saglamak, yasanan olaylarin önüne geçmek adina birçok çalisma yapan Il Emniyet Müdürlügü 1 ay içerisinde genis çapli çalismalar yapti. Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde yürütülen çalismalara Asayis Subesi basta olmak üzere Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi, Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Subesi, Terörle Mücadele (TEM) Subesi, Trafik Denetleme Subesi, Güvenlik Subesi ve mahalle bekçileri katildi.

Kent genelinde kahvehane ve eglence merkezi gibi birçok umuma açik is yerine ani baskinlar yapildi. Buradaki vatandaslar tek tek sorgulanarak denetimden geçirildi. Ekiplerin elde ettigi bilgiler dogrultusunda yapilan operasyonlarda onlarca suçlu yakalanarak gözaltina alindi. Yollarda yapilan sok uygulamalarda ise tüm sürücü ve yolcular bir bir denetimden geçirildi. 1 ay boyunca her gün 24 saat boyunca gerçeklestirilen çalismalarda 16 bin 823 sahis Genel Bilgi Taramasindan (GBT) geçirilirken çesitli suçlardan 737 süpheli hakkinda adli islem yapildi. Yakalanan süphelilerden 86 sahis gözaltina alinirken, emniyetteki islemlerinin ardindan mahkemeye sevk edilen 86 kisiden 80’i tutuklanarak Aksaray Ceza Infaz Kurumu Müdürlügüne gönderildi. Bu çerçevede yapilan aramalarda ise 20 adet ruhsatsiz tabanca, 15 adet ruhsatsiz kurusiki tabanca, 10 adet ruhsatsiz av ve pompali tüfek. 231 adet fisek 6 adet çalinti motosiklet, 1 adet çalinti otomobil, 102,78 gram metamfetamin, 61,09 gram esrar, 9,70 gram eroin, 38,65 gram bonzai ve 34 adet uyusturucu hap ele geçirildi.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, “Suç ve suçlularla mücadelemiz kanunlar çerçevesinde kararlilikla devam edecektir” denildi.
Kaynak: İHA