Sehitleri Anma Programinda Duygusal Anlar Yasandi Sehit Yakinlari Gözyaslarini Tutamadi

Bayburt Sehit ve Gazi Aileleri Dayanisma Dernegi (SAGDER) ile Türkiye Bayburtlular Federasyonu tarafindan sehitleri anma programi düzenlendi. Vatandaslarin katilim sagladigi programda sehit yakinlari sehitlerin fotograflarinin ve anilarinin yer aldigi sinevizyon gösterisinde gözyaslarina boguldu.

Sehitleri Anma Programinda Duygusal Anlar Yasandi Sehit Yakinlari Gözyaslarini Tutamadi
Duygusal anlarin yasandigi ve Bayburtlularin yogun ilgi gösterdigi program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi, ardindan gazi Yahya Dursun tarafindan Kuran-i Kerim okundu ve dualar edildi. ’Bayburt Sehitlerine Sahip Çikiyor’ adiyla düzenlenen programda açilis konusmasi yapan SAGDER Baskani gazi Selami Köksal, yil boyunca dernek tarafindan yapilan çalismalardan bahsetti. Sehitleri kabirleri basinda andiklarini söyleyen Köksal, sehit ailelerinin yaninda olduklarini vurguladi. Köksal, dernege ve sehit ailelerine verdikleri destekten dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a, Içisleri Baskani Süleyman Soylu’ya, Merkez Bankasi Baskani Sahap Kavcioglu’na ve il protokolüne tesekkür etti.

Türkiye Bayburtlular Federasyonu Baskani Hasan Saka ilerleyen günlerde yeni bir organizasyonda bir araya geleceklerini programda duyurarak, Çanakkale’de 29 Bayburtlu sehit oldugunu, SAGDER ile birlikte Bayburtlu iç güvenlik sehitlerinin ailelerini Çanakkale’ye götüreceklerini söyledi.



Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci ise sehitleri anarak, böylesi bir programda olmanin mutlulugu içerisinde oldugunu bildirdi. Gazilere uzun ömürler temennisinde bulunan Pekmezci, Bayburt Belediyesi olarak her zaman sehit ailelerinin yaninda olduklarini sözlerine ekledi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ise, memleketin birçok yerinde görev yaptigini ancak sehitlerin kabir basinda sistemli bir sekilde anmayi Bayburt’ta gördügünü belirterek, SAGDER’e tesekkür etti. Epcim, Kop Sehitleri olmak üzere tüm sehitleri rahmetle anarak, programda emegi geçenlere tesekkürlerini iletti.

Konusmalarin ardindan Bayburtlu sehitlerin fotograflarinin yer aldigi sinevizyon gösterisi izletildi. Sehit Serkan Saka’nin annesi Songül Saka ise oglunun fotograflarini görünce gözyaslarini tutamadi. Iç çekerek gözyasi döken ve "acilar yeniden tazelendi" diyerek gözyaslarina hakim olamayan Saka, sinevizyon gösterisi bitene kadar agladi.

"Memleketi birilerine teslim etmeye niyetimiz yok, biz de sehit olmaya haziriz" diyerek konusan ve duygusal anlar yasayan Sehit Rifat Altikat’in abisi Hakki Altikat, "Sehitlerin hepsi bizim sehidimiz ayri gayri yok ama içinde kardes olunca biraz daha degisik oluyor. Allah sehitlerimize rahmet eylesin. Bunlar memleket için olmasi gereken seyler. Memleketi birilerine teslim etmeye niyetimiz yok, gerekirse biz de sehit oluruz" ifadelerini kullandi.

"Allah devletimize keder, zeval vermesin, devletimiz var olsun, vatan sag olsun"

10 Aralik 2016 yilinda Besiktas’taki hain terör saldirisindaki patlama sonrasi 2 buçuk yil sonra sehit düsen Muammer Ates’in dayisi Vahdettin Ogul ise yegeninden bahsederken gözyaslarini tutamadi. Yegeninin 2 buçuk yil kadar bitkisel hayatta yasam mücadelesi verdigini aktaran Ogul, "Sehidimiz Besiktas patlamasinda sehit oldu. 2 buçuk yil bitkisel hayatta yasadi. Annesi hiç yanindan ayrilmadi. Bugünü düzenleyenlere çok tesekkür ediyorum. Bugünleri hep yasamamiz lazim, sehitleri unutmamamiz lazim. Sehidimiz 5 kiz kardesin tek erkegiydi. Duygularim çok yüksek. Bütün sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Gazilerimize minnetlerimi sunuyorum, Allah hepsine uzun ömürler versin. Allah devletimize keder, zeval vermesin, devletimiz var olsun, vatan sag olsun. Allah su an içeride ve disarida vatanimizi savunan emniyet güçlerimizin yar ve yardimcisi olsun" ifadelerini kullanarak gözyaslarini sildi.

Öte yandan program Bayburtlu Abdurrahman Önül’ün sahne almasiyla devam etti. Izleyenler Önül’ün ilahilerine hep bir agizdan eslik etti.
Kaynak: İHA