Belçika'da Kiliseye Olan Ilgi Azaldi Açiklamasi 5 Bin 200 Kisi Kiliseden Kaydini Sildirdi

Katolik Kilisesi tarafindan yayinlanan 2021 raporuna göre, Belçika’da 5 bin 200 kisi kiliseden kaydini sildirdi.

Belçika'da Kiliseye Olan Ilgi Azaldi Açiklamasi 5 Bin 200 Kisi Kiliseden Kaydini Sildirdi
Belçika’da kiliseden ayrilma talepleri yükseldi. Ülkede 2021 yilinda “kiliseden kayit sildirme talebi” bir önceki yila göre 4 kat artti. Katolik Kilisesi tarafindan yayinlanan 2021 yilina ait rapora göre, Belçika’da 5 bin 200 kisi vaftiz olarak kayitlarina dahil oldugu kiliseden kaydini sildirdi. Belçika’da 2020 yilinda bin 261 kisi kiliseden kaydini sildirmisti.

Salgin öncesi 2019 yilinda 42 bin kisinin vaftiz edildigi Belçika’da, 2020’de yasaklar nedeniyle kiliseler kapatildi ve vaftizler durduruldu. Salgin tedbirlerinin hafifletilmesi ile 2021’de ise toplam 36 bin 834 vaftiz gerçeklestirildi.

Salgin sonrasi artmasi beklenen vaftiz oranlari da beklentinin altinda kalirken, kilisede yapilan dügün sayisinda da önceki yillara oranla ciddi azalma kaydedildi.

Belçika’da kiliseye olan ilgi azaldi

Hiristiyan kimligi ile anilan ancak kiliselerin giderek bos kaldigi Belçika’da son yillarda yasanan skandallar Katolik Kilisesi’nin kan kaybetmesine neden oldu. Belçika’da ibadete gidenlerin sayisinin azalmasi nedeniyle geçen yil 35 kilise kapilarini kapatmak zorunda kalirken, bazilari kütüphane ya da konser salonu olarak hizmet veriyor.
Kaynak: İHA