Zelenskiy Açiklamasi 'Cephede Yavas Yavas Ilerledigimiz Alanlar Var'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya ile süren savasta Ukrayna ordusunun cephede yavasta olsa ilerleme sagladigini söyledi.

Zelenskiy Açiklamasi 'Cephede Yavas Yavas Ilerledigimiz Alanlar Var'


Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, yeni yil öncesinde cephede süren savasla ilgili açiklamalarda bulundu. Donetsk ve Luhansk bölgelerinin kilit konumda oldugunu ve bu bölgelerde yavas yavas ilerleme kaydettiklerini belirten Zelenskiy, "Donetsk ve Luhansk kilit bölge. Donbass’imizda savasin en siddetli sürdügü yer. Genel olarak konumumuzu koruyoruz. Savas cephesinde yavas yavas ilerledigimiz alanlar var. Bunu saglayan tüm askerlerimize tesekkür ediyorum" dedi.

Sözlerinin devaminda ABD’nin gönderecegi Petroit hava savunma sistemlerini kastederek bu sistemler ile birlikte Avrupa’nin en güçlü savunma sistemlerine sahip olacaklarini savunan Zelenskiy, "Güneydeki sinirlarimizdaki durumu, silah tedariki ve hava savunmamizi daha da güçlendirmeyi tartistik. Bu yil savunmamizi korumakla kalmayip bunu her zamankinden güçlü kilmayi basardik. Ancak yeni yilda Ukrayna hava savunmasi daha da güçlenecek, daha etkili olacak. Ukrayna hava savunmasi Avrupa’nin en güçlüsü olabilir ve bu sadece ülkemizin degil tüm Avrupa kitasinin güvenlik garantisi olacak" ifadelerini kullandi.

Rusya’nin saldirilariyla tahrip olan enerji sistemlerinin ve elektrik üretimini artirma yolunda yeni yilda çabalarinin olacagini aktaran Zelenskiy, "Elektrik üretimi ve tedarikini saglamak için net stratejilerimiz var. Bu çalisma zaman alacak ama olacak. Önümüzdeki yilin temel görevlerinden biri bu ve bunu basaracagimizdan hiç süphemiz yok" seklinde konustu.

Kaynak: İHA