Halkin Üniversitesinde Halk Ezgileri Yankilandi

Toplumla bütünlesme misyonunu bilim, akademi, spor, sanayi, ticaret ve turizm basliklarinin yani sira sanatsal mirasin korunmasi basliginda uygulayan Bayburt Üniversitesi, sürdürülebilir folklör baglaminda çalismalarini yogunlastirdigi Halk Müzigi Konserini sanatseverlerin ilgisine sundu.

Halkin Üniversitesinde Halk Ezgileri Yankilandi
Türkoloji ve Müzik Ögrenci Toplulugu organizasyonuyla gerçeklesen konser, halk kültürünün ’popüler kültür’ karsisinda, halk müziginin ise ’pop müzik’ karsisinda dar alanlara sikistigi bir çagda sürdürülebilir folklör açisindan önem arz etti. Ögr. Gör. Dr. Sinem Miraç Öztürk’ün sefligini üstlendigi koro, halk ezgilerine yeni yorumlar katti. Geleneksel degerlerin çekirdek halde bulundugu bir kültürel genetik olan halk müziginin farkli yörelerden gelen seslerini, farkli yörelerden gelen sanatçilarin yorumuyla birlestiren konser, dinleyenlerin begenisiyle sonlandi. Konserde Anadolu’nun her kösesinden bir tarihin izlerini tasiyan halk müzigi örnekleri icra edildi. Koro performansinin yaninda solo performanslara da sahne olan konserde yöreler arasinda kültür köprüleri kuruldu. Konserde geleneksel enstrümanlarin yani sira çagdas müzik enstrümanlari da Anadolu’nun halk ezgilerine eslik etti.

Ilahiyat Fakültesi Sadrüsseria Konferans Salonu sahnesinde gerçeklesen Konsere Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Savas Bülbül, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Çetin Yaman, Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Murat Kul, Genel Sekreter Nazmi Karabulut, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA