Özel Çocuklar Unutamayacaklari Bir Gün Geçirdi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan bir rehabilitasyon merkezinde egitim gören engelli ögrenciler, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde unutamayacaklari bir gün geçirdi.

Özel Çocuklar Unutamayacaklari Bir Gün Geçirdi
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde egitim gören 110 engelli ögrenci, unutamayacaklari bir gün yasadi. Mudurnu Süreyya Astarci Gençlik Merkezi, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde ögrenciler ile bir araya geldi. Çesitli oyunlar, yüz boyama ve pasta kesme gibi etkinliklerle engelli ögrenciler büyük sevinç yasadi. Programda konusan rehabilitasyon merkezi müdürü Mehmet Erisken, “Sevgili ögrenciler dünya engelliler gününüz kutlu olsun. 20 yil önce bütün dünyada engelliler hatirlanmis ama ülkemizde okullarda çesitli etkinliklerle anilmakta. Ancak sürdürebilirlik olmuyor. Bizim ülkemizin zayif tarafi bu. Çok güzel projelerle basliyoruz ama devam ettiremiyoruz. Bizleri yalniz birakmayan Süreyya Astarci Gençlik Merkezi’ndeki ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür ederiz” dedi.

Ögrenci velisi Sema Sertoglu ise “Bi çocuklarin sevgisini Allah herkese nasip etsin, herkes bunlara bakamaz ve basa çikamazlar. Ama içinde anne sevgisi olan her insan ömrünün sonuna kadar bunlara bakabilir. Biz zaten bu okullar sayesinde ilerleyebildik, kendimiz bu sekilde yetistiremezdik. Okullarimiza, devletimize, ögretmenlerimize çok tesekkür ederiz, iyi ki varlar” diye konustu.

Kaynak: İHA