Muharrem Ince Açiklamasi 'Altili Masa Çözüm Olamaz'

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, 6’li masaya elestirilerek bulunarak, “6’li masa çözüm olamaz. Neden çözüm olamaz. En temel konularda anlasamadilar. Zaten dagilirlar yakinda göreceksiniz" dedi.

Muharrem Ince Açiklamasi 'Altili Masa Çözüm Olamaz'
Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Çanakkale’de partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu, ardindan ögrencilerle bir araya geldi. Ince, esnaf ziyareti ile ögrencilerle bulusmasinda 6’li masaya yönelik elestirilerde bulundu. Iskele meydaninda esnaf ziyareti sirasinda gündeme dair açiklamalarda Muharrem Ince, “Muhalefet açiklama yapiyorlar. Bir komite kuracaklarmis. Bu komite Cumhurbaskani’ni yönetecekmis. Ya Cumhurbaskani seçilen adam 50 arti 1 ile seçilecek. Sen yüzde 1-2 oy alan bir partisin. Seni mi dinleyecek yani. Temel Karamollaoglu’na mi soracak yani cumhurbaskani seçilecek kisi. Böyle çocuk oyuncagi gibi. Babacan’a mi soracak. Yani Cumhurbaskani bir yere birini atayacak, Merkez Bankasi Baskani atayacak. Hadi Kiliçdaroglu’na sorayim, hadi yetmedi Meral Aksener’e sorayim, Temel beye sorayim, Ahmet Davutoglu’na sorayim. Ali Babacan’a sorayim. Böyle mi olacak yani. Bu altili masanin yaptigi açiklamalar tam da Erdogan’in isine gelen açiklamalardir. Aslinda Erdogan’i desteklemenin gizli yoludur bu” dedi.

Ögrencilerle bulusmasinda bir ögrencinin "Zafer Partisi’nden Ümit Özdag ile ittifak kurmayi düsünüyor musunuz" sorusuna Ince, “Görüsüyoruz, henüz netlesmis bir sey yok. Görüsüyoruz, Memleket meseleleri üzerine kafa yoruyoruz. Kurarsak nasil olur tartisiyoruz, görüsüyoruz. Daha geçen hafta görüstük” cevabini verdi.

Konusmasinin devaminda 6’li masaya yönelik elestirilerine devam eden Ince, sözlerine söyle devam etti:

“Bu altili masa çözüm olamaz. Neden çözüm olamaz. En temel konularda anlasamadilar. Zaten dagilirlar, yakinda göreceksiniz. Birbirlerine ayar veriyorlar. Grup Baskanvekillerine diyorlar ki "sen çik bakayim suna bir laf çak". Öbürü de diyor ki Genel Baskan Yardimcisina "hadi bir de sen çak." dis kulvardan saldirilar var. Istanbul sözlesmesinde anlasamamislar, kamulastirmada anlasamamislar, Ergenekon, Balyoz davalarinda anlasamamislar, Libya tezkeresinde anlasamamislar. Nerede anlasacak bunlar. 6 benzemez. Ama FETÖ’ye övgüler düzen var içlerinde, Said Nursi’ye övgüler düzen var, Seyit Riza’ya övgüler düzen var. Bunlar var. Buradan bir sey çikmaz.”
Kaynak: İHA