Eski Iran Cumhurbaskani Rafsancani'nin Kizi Faize Hasimi'nin Yargilanma Süreci Basladi

Iran eski Cumhurbaskani Ali Ekber Hasimi Rafsancani’nin kizi Faize Hasimi’nin “rejim karsiti faaliyet yürütmek” ve “kamu düzenini bozmak” suçlarindan yargilandigi davanin ilk durusmasi 30 Kasim’da gerçeklesti.

Eski Iran Cumhurbaskani Rafsancani'nin Kizi Faize Hasimi'nin Yargilanma Süreci Basladi
Iran’da Mahsa Amini’nin ölümü ardindan baslayan protestolara "göstericileri kiskirttigi ve tahrik ettigi" gerekçesiyle 27 Eylül tarihinde gözaltina alinan ve 11 Ekim tarihinde ise “rejim karsiti faaliyet yürütmek” ve “kamu düzenini bozmak” suçlamalariyla geçici olarak tutuklanan eski Iran Cumhurbaskani Ali Ekber Hasimi Rafsancani’nin kizi Faize Hasimi’nin yargilanma süreci basladi.

Faize Hasimi’nin avukati Nida Sems sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, Hasimi’nin yargilanma sürecindeki ilk durusmanin çarsamba günü gerçeklestigini duyurdu. Sems paylasiminda, Faize Hasimi hakkindaki tüm belge ve dosyalarin ilgili mahkeme tarafindan incelendigini söyleyerek, Hasimi’nin, “Ülke güvenligi aleyhinde rejim karsiti faaliyet yürütmek” ve “kamu düzenini bozmak” suçlariyla yargilandigini açikladi.

Eski Iran Cumhurbaskani Ali Ekber Hasimi Rafsancani’nin kizi Faize Hasimi Mahsa Amini’nin ölümü sonrasinda baslayan protestolarda "göstericileri kiskirttigi ve tahrik ettigi" gerekçesiyle 27 Eylül’de gözaltina alinmisti. 11 Ekim tarihinde ise Iran Yargi Erki Kurumu Sözcüsü Mesud Setayesi, Faize Hasimi’nin “rejim karsiti faaliyet yürütmek” ve “kamu düzenini bozmak” suçlamalariyla geçici olarak tutuklandigini açiklamisti.
Kaynak: İHA