Doktorlarin Umudunu Kestigi Küçük Mira, Türkiye'de Sagligina Kavustu

Suriye’de geçirdigi 8 ameliyatin basarisiz sonuçlanan 3,5 yasindaki Mira’nin ailesi çocuklarini son çare olarak Türkiye’ye getirdi. Yalova’daki özel bir hastanede Yardimci Doç. Dr. Ahmet Güngör tarafindan 9’uncu ameliyati yapilan Mira sagligina kavustu.

Doktorlarin Umudunu Kestigi Küçük Mira, Türkiye'de Sagligina Kavustu
Dogdugundan beri karnindan diskilayan minik Mira, 3,5 yasina gelene kadar Suriye’de 8 agir ameliyat geçirdi. Tüm ameliyatlari basarisiz Mira Abdülal’ün ailesine doktorlar, ‘Artik bizim yapacagimiz bir sey kalmadi’ dedi.

Benzer hastalik nedeniyle yaklasik bir aylikken bir çocuklari ölen aile, bunun üzerine son çare olarak Türkiye’ye ameliyat için geldi. Aile Yalova’daki bir özel bir hastaneye basvurdu. 2 hafta süresince ameliyata hazirlanmasi için tedavi altina alinan Mira, ardindan 6 saat süren basarili ameliyat sonrasinda ilk kez saglikli bir sekilde diskilamaya basladi.

Ameliyatin ardindan yaklasik 2 haftadir da gözlem altinda tutulan Mira’nin kisa sürede taburcu edilecegi bildirildi.



Yeni tekniklerle ameliyat

Doç. Dr. Ahmet Güngör, hastanin ilk geldiginde genel durumunun kötü oldugunu ifade etti.

Daha önce hastanin 8 büyük ameliyat geçirdigini anlatan Güngör, söyle konustu:

“Her biri büyük ameliyatlardi. Buna ragmen hastamiz bir türlü sagligina kavusamamisti. Geldiginde 8,5 kiloydu. Halsizlik vardi, tekerlekli sandalye ile gelmisti. Karindan diskisi geliyordu. Karindaki bagirsak yeterince çalismiyordu. Biz hastamizi ilk basta yatirdik. Ameliyat öncesinde 2 hafta süresince yogun bir sekilde tedavisini uyguladik. Hastanin hem kistik fibrozis hastaligi hem kalin bagirsagin çalismama hastaligi oldugunu, bunun defalarca karindan ameliyat yapilarak çözülmeye çalisildigini gördü. Bu ameliyatlar yeterli olmamasi nedeniyle hastamiz çok sükür Suriye’den gelebildi. Hastamizi hazirladiktan sonra 2 hafta önce 6 saat süren bir ameliyatla çok sükür sagligina kavustu. Bu ameliyati hem karindan hem de popodan yeni tekniklerle yapmis olduk.”

Kilo almaya basladi

Hayati risk tasiyan bir ameliyat gerçeklestirdiklerini ifade eden Güngör, “Çok sükür 8,5 kilo gelen çocuk su anda 10 kilo. Kilo da almaya devam ediyor. Yüzümüz gülüyor, çocugumuzun da gülüyor. Artik daha mutlu. Ilk defa poposundan kakasini yapiyor. Bu çocuk için de çok güzel bir sey. Karinda hiçbir sekilde açiklik kalmadi. Bagirsaklar suanda yerinde diskisini su anda rahatlikla yapmakta. Çocugumuz çok yakinda da taburcu olacak” dedi.

Anne Zaynab Abdülal ise kendileriyle ilgilenen saglik ekibine tesekkür etti. Abdülal, çocugunun ameliyattan sonra daha iyi duruma geldigini belirterek, “Cildin rengi bile degisti. Çok iyi oldu. Kiz kendini iyi hissediyor da. Insallah bu böyle devam eder” diye konustu.

Kaynak: İHA