Sarigöl'de Yilin Son Üzüm Hasadi Yapildi

Dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye Üzümün baskenti olarak bilinen Manisa’nin Sarigöl Ovasinda 2022 yilinin son yas üzüm hasadi yapilarak tamamlandi.

Sarigöl'de Yilin Son Üzüm Hasadi Yapildi
Manisa’nin Sarigöl ilçesinde 113 bin dekarlik alan üzerinde yapilan örtülü bagcilik sayesinde yas üzümlerini dallarinda yilin son günlerine kadar koruyan üreticiler 2022’nin son üzüm hasadini yaparak tamamladi.

"Üzümleri taze olarak ulastirdik"

Yilin son hasadinin yapildigi üzüm baginda bir açiklama yapan Sarigöl Baharlar Mahallesi Muhtari Ahmet Karabas, "Yilin son üzümlerini hasat ettik. Aralik ayinin sonuna kadar üzümleri dalindan yurt içinde tüketiciye taze olarak ulastirmayi basardik. Üzümlerin bu günlere kalmasinin tek nedeni örtü altinda olmasindan kaynaklaniyor." dedi.



"240 bin ton yas üzüm hasadi yapildi"

Sarigöl Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Akar, 2022 yilinin son hasadinin yapilarak tamamlandigini belirterek, "Bu yil ilçemizde 240 bin ton yas üzüm dalindan taze olarak tüketicilerin sofralarini tatlandirdi. Yillardir doga olaylarindan koruma amaçli örtü altinda korunarak bugünlere kadar üzümler dallarinda tazeligini koruyor. Bu sayede hem üreticimiz kazandi hem de yurt ekonomisine katki saglanmis oldu." diye konustu.



"Üzüm baglari soguk hava deposu gibi"

Sarigöl Ovasinda ÇKS’ye kayitli 113 bin dekarlik üzüm baginda çekirdeksiz Sultaniye üzümden ayri olarak 9 farkli çekirdekli sofralik üzüm türü oldugunu ifade eden Sarigöl Ziraat Odasi Baskani Ali Ihsan Ülgen ise sunlari söyledi: "Sarigöl’de 2022 yili üzüm sezonu yilin son günlerinde tamamlandi. Bu sadece Sarigöl ilçemizde olmakta. Bunun nedeni temmuz ayinda baglarin üzeri koruma amaçli olarak naylon beyaz kanaviçe ile örtülmesi. Hasat bitene kadar örtü altinda taze olarak üzümlerimizi korumaktayiz."

Ülgen, örtülerin iki ve dört yillik kullanim ömrü oldugunu da altina çizdi.
Kaynak: İHA