Sakarya'da Hareketli Dakikalar Açiklamasi Polisin 'Dur' Ihtarina Uymadi, 50 Kilometre Kovalamaca Yasandi

Sakarya’da polisin "Dur" ihtarina uymayan tir ile polis arasinda D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyolu’nda yaklasik 50 kilometrelik nefes kesen kovalamaca yasandi. Dakikalarca süren kovalamacada ihtarlara uymayan tir, iddiaya göre lastiklerine ates açilarak D-100 kara yolunda durduruldu. Bu esnada polis otosuna da çarpan tirin muayenesinin olmadigi ve sürücüsünün de ehliyetsiz oldugu ögrenildi.

Sakarya'da Hareketli Dakikalar Açiklamasi Polisin 'Dur' Ihtarina Uymadi, 50 Kilometre Kovalamaca Yasandi
Sakarya’da hareketli dakikalar yasandi. Edinilen bilgiye göre, D-100 kara yolunda polisin "Dur" ihtarina uymayan 54 ABP 332 plakali Mercedes marka tir Anadolu Otoyolu’na girdi. Yaklasik 50 kilometre kadar süren nefes kesen kovalamaca esnasinda polis ekiplerinin yaptigi ihtarlara uymayan tir, otoyoldan tekrar D-100’e girdi. Iddiaya göre, ekipler tirin lastiklerine silahla ates açti. Erenler ilçesi D-100 kara yolu Bekirpasa isiklari mevkiinde uzun süren kovalamacanin ardindan durdurulan tir, bu esnada bölgede bulunan bir polis otosuna da çarpti.

Bölgeye çok sayida polis ekibi sevk edildi. Gözaltina alinan sürücünün ehliyeti ve tirin da muayenesinin olmadigi ögrenildi. Öte yandan, narkotik polis ekipleri de tirda uyusturucu madde bulunma ihtimaline karsi arama yapti. Yapilan aramalar neticesinde araçta herhangi bir madde bulunamadi. Konuya iliskin inceleme sürüyor.
Kaynak: İHA