BBP Genel Baskani Destici Yüksekova'da Halkla Bulustu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, bir takim ziyaretlerde bulunmak üzere geldigi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde halkla bulusup esnaf ziyareti yapti.

BBP Genel Baskani Destici Yüksekova'da Halkla Bulustu
Ankara’dan uçakla Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanina gelen BBP Genel Baskani Destici ve beraberindeki parti yöneticileri, Yüksekova ve Hakkari’den gelen partililer tarafindan karsilandi. Destici, buradan daha sonra karayolu ile Yüksekova Selahattin Eyyubi Kültür Merkezi’ne geçerek, Yüksekovali vatandaslarla bir araya geldi. Destici, buradaki programin ardindan partisinin ilçe binasinin açilisini yapti.

Esnaf ziyareti yapan Destici, "Bu topraklar bizim. Burasi bizim vatanimiz. Birlikte yasadik, birlikte maglup olduk. Birlikte aç kaldik, birlikte savunduk. Birlikte öldük, birlikte zafer kazandik. Birlikte devlet kurduk, birlikte güldük, birlikte agladik. Birlikte yasayacagiz. Yüksekovalilarin devletin egitim, saglik, altyapi hizmetlerinden daha verimli faydalanmasi, üretmesi, üreterek zenginlesmesi ve 85 milyonun gelecege güvenle bakmasi için mücadele ediyoruz" dedi.

Yatirim yaparken de istihdam olustururken de sekli ve niteligi ne olursa olsun, herhangi bir ayrimcilik yapilmamasi için azami ölçüde gayret gösterdiklerini irade eden Destici, "Büyük Birlik Partisi kuruldugunda, ilk slogani ’Hepimiz ayni kilimin desenleriyiz’ cümlesiydi. Biz, herhangi bir vilayetimizle, herhangi bir bölgemizle, kuruldugumuz günden bugüne, dargin da olmadik, kavgali da olmadik. Bundan sonra da olmayacagiz. Hakkari’de, Yüksekova’da milletvekilimiz olmayabilir. Büyük Birlik Partisi Hakkari’den milletvekili çikarana kadar, milletvekiliniz benim. Insanlik tarihinin, bu en utanç verici sayfalarinin bir satirinda bile, milletimize rastlayamazsiniz. Çünkü biz, serefli bir milletin mensuplariyiz. Çünkü bu topraklar, serefli insanlarin ülkesidir. Isgalcilerle savasirken, omuz omuza can verirken, ne yanimizdaki arkadasimiza ’Sen Laz misin? Çerkes misin?’ diye sorduk; ne de üzerimize kursun yagdiran düsman, bize, ’Sen Kürt müsün? Türkmen misin?’ diye sordu. Kimin hangi siveyle, hangi aksanla konustugunu umursamadan, ’Türkiye Cumhuriyeti’ni birlikte kuran halka Türk Milleti denir’ diyerek, kendimize, kendimizi koruyabilecegimiz bir kale yaptik. O kalenin adi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Rum, Ermeni, Arap, Farisi ayirmadan, anayasamiza ’Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaslik bagiyla bagli herkes Türk’tür.’ cümlesini yazip, bunun ötesini tartismaya gerek bile duymadik. Zorluklarin bulundugunu ancak bas edecek potansiyele, güce, iradeye sahibiz. Bu topraklar bizim. Burasi bizim vatanimiz. Birlikte yasadik, birlikte maglup olduk, birlikte aç kaldik, birlikte savunduk, birlikte öldük, birlikte zafer kazandik, birlikte devlet kurduk, birlikte güldük, birlikte agladik. Birlikte yasayacagiz. Omuz omuza, dostça, kardesçe. Bizi parçalamaya çalisanlar bizim düsmanimizdir. Bir tek hayalimiz var. Vatanimizda kardeslerimizle birlikte hür ve müreffeh bir hayat sürmek. Bunu basarmak için her seye sahibiz. Bunu istikbalimizi, hayallerimizi, gülümsememizi elimizden almak isteyenlere firsat vermemeliyiz’’ ifadelerini kullandi.

Destici’ye AK Partili Büyükçiftlik Belde Belediye Baskani Ismail Rüstü Zeydan, Esendere Belde Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, Yüksekova Ak Parti Ilçe Baskani Fatih Arslan ve parti çalisanlari katildi.

Kaynak: İHA