Balik Yemi Fabrikasindaki Yangin Kontrol Altina Alindi

Mugla’nin Milas ilçesinde balik yemi üreten Gümüsdoga Balik Yemi Fabrikasi’nda çikan yangin, yaklasik 2.5 saat süren çalismalar sonucu kontrol altina alindi. Yanginda 1 kisinin dumandan zehirlenirken, fabrikada hasarin büyük oldugu ögrenildi.

Balik Yemi Fabrikasindaki Yangin Kontrol Altina Alindi
Milas’ta bulunan Gümüsdoga Balik Yemi Fabrikasi’nda saat 21.00 siralarinda büyük bir patlama sonucunda yangin çikti. 4-24 vardiyasindan çalisan 80 kisi anindan tahliye edildi. Bölgeye çok sayida itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi. Alevler çevredeki mahallelerden gözükürken yangina itfaiye ekiplerinin yani sira çevreden bulunan beton mikserleri de su tasidi. Gönüllü yardim kuruluslari ve AFAD da bölgeye gelerek yangina müdahale etti. Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangin kontrol altina alinirken, fabrikanin bir kismi kullanilamaz hale geldi. Yangin da dumandan zehirlenen bir kisi de ambulansla kaldirilarak tedavi altinda alindi.

Öte yandan Koru Mahallesi’nde bulunan fabrika yangini mahalle sakinlerini de korkuttu. Fabrikada çalisan isçiler ise yangini korku dolu gözlerle izledi.

Olay yerine gelen Il Tarim ve Orman Müdür Baris Saylak yanginin kontrol altina alindigini ifade ederek, “Saat 21.22 siralarinda 112 Acil Servise gelen ihbarla Mugla Büyüksehir Belediyesi’ne bagli itfaiye grup amirligi ekipleri, Milas, Yatagan, Bodrum ve Mentese ve AFAD Müdürlügümüzün aninda müdahale etti. Mugla Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli arazözlerimiz de yangin çiktiginda buradaydi. Teknik ekip inceleme yapacaktir ama isletme sahipleri tarafindan söylenen elektrik kontagindan çiktigi. Netlesmis bir durum yok, yangin kontrol altina alindi. Burasi kültür balikçiligi yetistiriciliginin yem ihtiyacini karsilayan tesislerden birisiydi. Yangin nedeniyle yem tedariki konusunda bir süre aksama olacak. Dayanismayla hep birlikte bununda üstesinden geliriz. En büyük sansimiz bir can kaybinin olmamasi. Üretim bandinda ve ham madde de sikinti mevcut” dedi.

Kaynak: İHA