Kilis Tarimi Ve Ziraat Mühendislerinin Tarima Katkisi Konferansi Düzenlendi

7 Aralik Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Kilis Tarimi ve Ziraat Mühendisleri tarima katkisi konulu konferans verildi.

Kilis Tarimi Ve Ziraat Mühendislerinin Tarima Katkisi Konferansi Düzenlendi
Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda Ziraat Mühendisleri Odasi Kilis Sube Baskani Güven Özdemir, Genç mühendisleri Kilis Tarimi ve Ziraat Mühendisleri tarima katkisi konulu bir konferans verdi.

Özdemir, Mühendisin ilk önce tarimi sevmesi gerektigini ifade ederek, “Bir ziraat mühendisi ne demektir, görevleri nelerdir bunu bilmemiz gerekiyor. Tarimsal üretimin her asamasindan hasada kadar, paketlenmeye kadar kendi ilgi alanindadir. Bir ziraat mühendisi, üretimin bütün asamasinda olmak zorundadir. 10 ocak 1846 yilinda ziraat mühendisleri fakültesi kuruldu. Ülkemizde 45 tane ziraat fakültesi bulunuyor. Yilda 4 bin ziraat mühendisi mezun oluyor” dedi.



“Pandemi döneminde üretime devam edildi”

Özdemir, 2019 yilinda pandemi dönemlerinde Ziraat mühendislerinin çiftçilerin sahada üretime devam ettigini ifade ederek, “Sahada üreticiler ve ziraat mühendisleri vardi. Her kosulda üretime destek çiktik. Market raflari bos kalmasin, sofralarimizda eksik bir sey kalmasin diye üretime devam edildi. Bir ülkenin gelismesi için ilk önce tarimin gelismesi gerekiyor. Tarim gelisirse sanayi de gelisir” ifadesini kullandi.

Konferansa Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Dede, akademisyenler ile genç mühendisler katildi.

Kaynak: İHA