Bulvar Yoluna Yapilan Kasis Sürücülerin Korkulu Rüyasi Oldu

Baskentte okul önüne yapilan kasis sürücülerin basina dert oldu. Alçak olmasi ve özellikle yagisli havalarda görülmesi zor olan kasis sebebiyle bugüne kadar 150’den fazla kaza meydana geldi. Kazalarda sans eseri can kaybi olmazken, birçok kisi yaralandi. Yüzlerce araçta maddi hasar meydana gelirken, durumdan sikayetçi olan çevre sakinleri ise yetkililerden bir an önce duruma el atmasini istedi.

Bulvar Yoluna Yapilan Kasis Sürücülerin Korkulu Rüyasi Oldu
Yenimahalle’nin Yeni Bati Mahallesi Atatürk Bulvari üzerine yapilan kasisler (hiz kesici) çevredeki trafik kazalarinda artisa neden oldu. Araç sürücülerinin fazla yüksek olmayan ve yagisli havalarda görmekte zorluk çektigi kasis nedeniyle bölgede son 2 yilda 150’den fazla kaza meydana geldi. Kazalarda sans eseri bugüne kadar can kaybi yasanmazken, birçok kisi yaralandi, yüzlerce araç kullanilamaz hale geldi. Durumdan sikayetçi olan mahalle sakinleri ise kasisin bulvar üzerinde bulunan özel okul sebebiyle yapildigini ileri sürdü. Okul girisinin yolun arka tarafinda olmasi gerektigini belirten çevre halki, yola yapilacak isiklandirma ve kasislerin kaldirilmasiyla kazalarin azalacagini söyledi.

Sik sik kaza sesleriyle irkildiklerini belirten vatandaslar yetkililerin magduriyetleriyle ilgilenmesini isteyerek, yardim çagrisinda bulundu.

“Bu kazalardan artik yildim”

Çevre sakinlerinden Hayrettin Çobanyilmaz, kazalardan dolayi can sikici durumlar yasadigini belirterek, “Burada 100’ün üzerinde kaza meydana geldi. Yandaki okul yapildiktan sonra yolun üzerine bir tümsek yapildi. Sürücüler tümsegi fark ettigi anda frene basip kaza yapiyorlar. Tümsegin kaldirilmasi için defalarca basvurularimiz oldu ama kimse önemsemedi. Bu okulun girisinin arka tarafta olmasi lazim ama girisi bulvarda. Okul girisinin arka tarafa tasinmasi, tümsegin kaldirilmasi ve hiz sinirini gösteren kamera sistemi konulmasi lazim. Durumu yetkililere defalarca bildirdik, ‘Tamam yapacagiz, bakacagiz’ dediler. 5-6 senedir bu okul var, 5-6 senedir de 100-150 kaza oldu. Tedirginiz. Defalarca uyarilarimiza ragmen, okul müdürüyle konusmamiza ragmen herhangi bir adim atmadi. Bu kazalardan artik yildim. Kazalarin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapilmasini istiyoruz” dedi.



“Okul kapisini arka tarafa açsin”

Sorunun bir an önce çözüme kavusturulmasi gerektigini söyleyen Mehmet Erdogan, “Okulun bulvara kapisini açmasi yasal degil. Arka tarafta yerleri var orayi açabilirler. Kazalarin geneli yagmur oldugu zaman oluyor. Bu olaydan muzdaribiz. Yetkililer buna bir önlem alsin. Okul kapisini arka tarafa açsin. Açmiyorsa buraya bir isik konsun. Hiç olmazsa vatandaslar zarar görmesin. Site baskani her ne kadar okul müdürüyle görüsse de, belediyeye gitse de bir çözüm bulamadik. Bizim tek istegimiz ya okulun kapisi arka tarafa açilsin ya da buraya bir isik konsun. Isigin hatti çekildi ama daha konulmadi. Sorumlularin bu ise bir el atmasi lazim baska türlü bir çözümü yok” seklinde konustu.



“Biz gerekli yerlere müracaatimizi yaptik ama dinletemedik”

Her an korku içinde olduklarini ifade eden Mehmet Günaslan, “Bizim söylememize ragmen bu tümsekleri yaptilar. Kazalarin olacagini söyledik, dedigimiz gibi de oldu. Yagmurlu, sisli havalarda genellikle araçlar burayi göremiyorlar birden frene basiyorlar. Frene basinca arkadan gelen arabalar da frene basiyor ve kaza meydana geliyor. Biz gerekli yerlere müracaatimizi yaptik ama dinletemedik. Bu tümsekleri kaldirmadilar. Isik koyun, radar koyun dedik yapmadilar. Kazalari önlemenin çaresi de bu tümseklerin kaldirilmasidir. Her an kaza olacak hissiyle yasamaktayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA